• derdim anket yapmak değil. sadece yıllarca entelektüel/elit kesimler tarafından sürekli aşağılanmış, hakir görülmüş, görmezden gelinmiş; ancak çok sonraları yine bu kesimler tarafından kabul edilmiş ve üstelik övgü/alay karışımıyla da kullanılarak el üstünde tutulmuş bir müzik dalına, en başından beri halkta geniş yankı uyandırmış bu büyük ve önemli kültüre iade-i itibar etmek amacım. hani arabesk açısından esaslı bi dinleyici de sayılamam elbet ama arada severek dinliyorum elimden geldiğince. biraz fantezi, biraz taverna: ille de has arabesk olmak zorunda değil.

    sıralama yapmıyorum aralarında. ama bence bunlar ilk beş:

    mutlu ol yeter: okullarda, evlerde, kafelerde, ofislerde.. nerede duyulursa duyulsun, herkesin aynı anda bağıra çağıra ya da içinden geçirerek eşlik etmek isteyeceği bir duygu boşalması yarattığı için.. tüm samimiyeti için..

    senden vazgeçmem: ölsem müslüm dinlemem diyen kişiye de, sevmeyen birine bile dinletildiğinde eros'un oklarını o kalbin tam orta yerinden vurmasına sebep olduğu için..

    hatasız kul olmaz: başlı başına efsaneleşmiş bir felsefesi olduğu için..

    taht kurmuşsun kalbime: esengül öyle bir yorumlar ki, müslüm baba'nın yorumu bile yavan kalır yanında. kalbimize taht kurduğu için..

    derbeder: çeşme daha iyidir bence aslında. ama 70lerin ultra mega hiper süper king kong hiti derbeder olduğu için..
  • bir kulunu çok sevdim: roll'de en iyi aşk şarkıları listesi yapılırken, küçük iskender bu parçayı seçmişti. ne söylediğini şu an tam olarak hatırlamıyorum ama mealen: yabancı grupların konserlerine gitmeyi sevse de ingilizce bilmediği için, yabancı şarkılarda duygularını yansıtma olanağını pek bulamadığını ve başka bi dilde duygularını ifade etmenin mantıksız geldiğini ifade ediyordu. bu şarkının da duygusallığına, acıklılığına vurgu yapıyordu. ''küçük iskender sevdiği için'' bile demek yeterliydi aslında ama anlatayım dedim. işte böyle hissettirdiği için..

    liselim: hiç tutmuyorum bu şarkıyı. özel bi anım/garezim de yok. ama her okul çıkışında artık bir klasiğe dönmüş pusuya yatan binlerce gencin benimle bu konuda hiç de aynı şekilde düşünmediği için..

    gönül: orhan gencebay'ın ne kadar güzel bi insan olduğunu gösterdiği için..
  • müslüm gürses:kaç kadeh kırıldı
    dinleyin geceler
    bir mana var sözlerinde
    usta
    ibrahim tatlıses:her sevgide bin ah ettim
    ferdi tayfur:sabahçı kahvesi
    bergen:benim için üzülme
  • insan olmaya özgü zayifliklari, zaaflari saklama; güclü olundugu izlenimi verme geregi duymadan yüzümüze yüzümüze vurduklari icin sevilirler. kalbimizi tüm ciplakligiyla gözler önüne serdikleri icin sevilirler bence. "damardan" denir cogu kez, dogrudur da, ortasi yoktur cünkü, ekstremdir, uclardadir, "ya hep ya hic"tir.
    duygulari böyle derinlemesine yasamanin ardindan da bir cesit "iyilesme" baslar. daha ötesi yoktur cünkü.
    insan bu sarkilarla alay ederken, kendi zayifligiyla alay ediyordur aslinda.
  • (bkz: #16815811)
  • gelip geçici olmayışları en belirgin özellikleridir, hayatınızın belli dönemlerinde tekrar tekrar yakar kavurursa o eser sevilendir unutulmayandır.
    bu bakımdan şööyyyleee bi sıralama yaparsam ;
    atilla kaya'dan ya da harika avcıdan - alışırım
    bülent ersoy'dan beddua
    yine bülent ersoy'dan beni ağlatmaya kimin hakkı var
    muazzez abacı'dan vurgun
    gökhan güney'den gücenme tanrım
    ebru yaşar'dan yasaksın bana
    orhan gencebay'dan kabahat seni sevende
    metin şentürkten allah biliyor

    diyeee uzar gideeerrr..
  • hain geceler acıtır, mor guller ise bitirici darbeyi vurur.*
hesabın var mı? giriş yap