• içinde sevgi duygusu bulunmayan.

    ayrıca ingilizce 7 ile ilgisi yoktur.
  • sevgiden nasiplenmemiş olan. olasılıkla sevmeyen kimseler erken dönemlerinde veya o dönemlerden beri sevilmemişlerdir.

    her can sevmemeyi de tadacaktır. sevme bir hak değil, girdisi ve vergisiyle ayrıcalıktır, eşitleyici bir ayrıcalık. seven sevmeyeni aşağılayabilir mi, aşağılayıp ne yapacak?

    seven sevilenden de sevemeyenden de üstündür. gene de sevmemek suç değil.
    seven sevebilme umudunu herkese sağlar. neredeyse son ana kadar.

    sevmeyeni seviyorsan muhtemelen dayanmak zorundasın. ikiniz de sevmiyorsanız araya girilmez.

    sevenler sevdiklerine ulaşabilir, kavuşamayabilir, sonradan kaybedebilirler. lakin tam kaybetmezler. seven tek başına da olsa bağı atmış, köprüyü kurmuştur. sevenler birbirini yaksa, söndürse, bitirse bile kaybetmiş olmaz. şöyle diyeyim, o sevgi asla olmamış hale , öncesine dönemeyeceğinden artık tamamdır. sevgi, hele aşk, hem öncesini hem sonrasını etkiler, değiştirir. ilişkide sevmemiş olanlar da tam bağlanmadıklarından kaybetmiyorlar, bir zararları yok. kaybedilecek bir şeyleri olmuyor. piyasadaki bazı kaybetmeler kaybetme değil, bazı bağlar bağ değil. ve yine de herkes serbest. kurallara uymamak serbest.

    seven (öldürse bile) ölür, sevilen (yetkiyle) öldürür. ulaşılır olan arzulanmaz (sevilen = sevmeyen duruşu). arzulanabilir olana ise ulaşılmaz. kişi kendi şerefini düşüre düşüre, aşağılık kompleksinden yürüyüp er geç sevdiğinin götünü kaldırır, ona ulaşılmazlık sağlar. böylece klasik seven mazlum, sevilen zalim eşitliğine varılır. seven sevilene zorla ona zulmetme beratı verir. seveninden daha fazla sevmeyi başarmayan her sevilen, sevmeyen sayılır. sevgi denklemleri ezici çoğunlukla eşitsizliklerdir, denklik olduğunda dehşet dengesi olasılığı önceliklidir.

    seviyorsan sen yap, seven üstüne üstüne gelsin, netlesin ve netleştirsin. önceki ilişki istemiyor, istendiğini bilmiyor hallerin çaktırmadan onu işletmek sayılır. yani kandırılmış değil, ilk isteksiz şüphenden itibaren kandırmış oluyorsun. sevgi ilgisini aşama aşama berraklaştıran değil. sevmeyen, anlamamış görünen taraf kolunu kaptırmıyor, sevenin kolunu kapıyor. kolunu kaptırsa istemeden onu arzulamış veya kendini yatakta bulurdu. arkadaş olalımcının bir pozisyon kayması veya çıkar kaybı yok. ufak bir hareket alanı daralması var, bütün davası o. hah, yine de sevmeyen/sevilen söz dinlemez, çıkarına bakar. seven her sözü dinler ama çıldırır, söz dinlemezce kendine zararlı veya riskli eyler. konu ilişki istemeyenin yan çizmeli halleri, analizi.

    sevilip sevmeyen de sevgi nesnesi/öznesidir. seven onu sevdiğine göre. tıpkı düşman kardeşin de kardeş olduğu gibi, zıt kutupların kardeş ve özdeş olduğu gibi. sevgi ve arkadaşlık da aşka ortaktır. sevgi sevip bildiğimiz yerden başlar, dayanamayıp dehşet duyacağımız yere kadar eşlik eder ve bizi sürükler, sürebilir. sevgiye belki sadece bencillik, benlik aykırıdır, sevgi başka her şeyi eritebilir. seçilmişsin, tutuklusun, aranıyorsun, aratılıyorsun. ya bil, ya eyle, ta teslim ol. sev seviş, dövüş. var ol. varlık bilimadamı numarasından kurtul.

    sürüp giden ilişkide, dışarıda işi gücü olan kaçandır, sevmeyendir, daha doğrusu sevilen. işsiz güçsüz olan, yeterli oyalantısız bekleyen, aşıktır, yakınmacıdır.

    beni seviyor musun diye soran, kendisi seviyor kabul edilir; o zaman sevilmeyi haketmez, sadece sevmeyi hak eder. beni seviyor musun diye soranın hakkı sevilmemektir. kendi sevmezken seviyor mu diye soran, normal bir yılanlık yapmaktadır.

    sevenin görevi, sevmeyi iptal edemiyorsa, sevmeyi geliştirmektir. sevenin görevi sevilmeyi öğrenmek olamaz, zira seven sevilmiyor sayılır. bağıl/görece durumlar bunu söyler.

    sevmeyenin görevi sevmemeyi örtmek, nezaketlileştirmek veya çırçıplak işkenceye çevirmektir. sevmeyen sevenin cezalandırıcısı gibidir. sevmeyenin temelde hiçbir görevi yoktur. iyilik ve kötülükte serbesttir. pratikte biz bunu genellikle zalimlik olarak gözleriz.

    iki sevmeyenin ilişkisi al gülüm ver gülüm, veya kazan kazan çıkar ilişkisidir. iki sevenin ilişkisi görünürde kaybet kaybet ilişkisidir. çünkü seven kendinden bir şeyler kaybetmek zorundadır. sevenler kaybetmekte yarışırlar, veya görecelikle, aralarından biri kaybedenlik tacını takar. sevmek en büyük nimet olduğundan karşılığı acı bedeller ve acılar olabilir.

    görünenin aksine sevgide yarış olmaz. biri fazla sever. sevmek de sevmemek de seçilebilir değil. her iki pozisyondaki de kaderini yaşar. kaderini yaşarken kendi kişiliğine göre ikisinin sevgi durumunu kişiselleştirir, böylece yaşantıyı tam kendine özgü kılar. verili durum yani sevip sevmemek değil, verili durumu (sevmeyi, sevmezliği) yaşama biçemi kaderimiz ve kişiliğimizdir.

    ölen de öldürür sev-mediğini. (oscar wilde saygısı)

    "seni seveni zehir olsa da yut.
    seni sevmeyeni bal olsa da unut." mevlana

    "çoğu zaman kocasını sevmeyen kadınlar kıskanç olurlar ve kocalarının dostluklarını engellemeye çalışırlar. kocalarının tümüyle onların olmasını isterler çünkü onlar tümüyle kocalarına ait değillerdir! kıskançlığın özünde sevgisizlik yatar." carl gustav jung - erinnerungen traume gedanken

    "gerçekte, açıkça sevgiye yanıt veremeyecek ya da vermek istemeyen bir nesnenin bilinçdışı seçimi mazoşistik tutkunluk için karakteristiktir." otto kernberg - sapıklıklarda ve kişilik bozukluklarında saldırganlık

    (ilk giri tarihi: 15.3.2017)

    (bkz: sevememek/@ibisile), sevmemek, sevilmek
    (bkz: sevmeyen sevgili)
    (bkz: sevemeyecekler)
    (bkz: sevenimiz yokmuş)
    (bkz: seviyorsan), sevmiyorsan
    (bkz: seven/@ibisile)
    (bkz: sevebilme ihtimali)
    (bkz: sevmeyen kadına tapan adam)
    (bkz: sevmeyen adama koşan kadın)
hesabın var mı? giriş yap