• 32 yaşında. mayıs-temmuz 1998 tarihleri arasında istanbul'da üç mobilyacıyı dükkanlarının bodrum katında kafalarına kurşun sıkarak öldürdü. fatsa'da küçük bir çocukken arkadaşıyla birlikte yaşlı bir mobilyacının tecavüzüne uğramıştı. yakalanmasaydı cinayetlerini tecavüze uğradığı yaşa (11) tamamlayacaktı. üç kez idama mahkum oldu.
    adı: seyit ahmet demirci, yaşı: 32, cinayet sayısı: 3
    sanık, dört çocuklu bir ailenin en büyük oğluydu. babası fırıncıydı. ortaokulu imam hatip'te, liseyi de ticaret lisesinde okumuştu. üniversiteyi kazanmış ama gitmemişti. cinayetlerden kısa bir süre öncesine kadar hayatını taksi şoförlüğü yaparak kazanıyordu. herkes tarafından sakin kişiliğiyle tanınıyordu.
    çocukluğu fatsa'da geçti. en yakın arkadaşı habil'di. küçük bir mobilyacı dükkanının bodrum katında ikisi birden saldırıya uğradı. seyit ahmet son kaçmayı başardı. ancak yaşlı mobilyacının arkadaşı habil'e tecavüz edilişini izledi. iki arkadaş bu olayı sonsuzluğa gömdüler. ta ki üniversitede okuyan habil'in intihar ettiği haberi gelene kadar. habil'in neden intihar ettiğini yalnızca seyit ahmet biliyordu.
    5 mayıs 1998. hava kararırken seyit ahmet, esenler turgut reis mahallesi karaosmanoğlu caddesi 435. sokak'ta amaçsız yürümekte. sokağın sağındaki mobilyacı dükkanını fark etti. vakit, habil'le yaşadığı o korkunç saldırı saatine yakın. içeri girdi. dükkan sahibi ali osman beldek müşteriye yaklaştı. sonra da o uğursuz laf ağzından dökülüverdi: ‘‘bodrum katında başka modellerimiz de var.’’ seyit ahmet için karanlık kapı açılmıştı. bodrum kata indiler. tek el silah atışı, ali osman beldek'in hayatını sadece mobilyacı olduğu için o gün dükkanının bodrum katında sona erdirdi.
    tam bir ay sonra 4 haziran'da mobilyacı mehmet kayatuzu ve 6 haziran'da da celal pınargöz de aynı kaderi paylaştı.
    istanbul'da yıllar önce üç mobilyacı öldürüldü. üçü de birbirini tanımıyordu, düşmanları yoktu. tek ortak yönleri öldürülme şekilleri oldu. katil geride ne parmak izi, ne silah bırakmıştı.
    son cinayetten üç gün sonra... polis, bir yandan üç mobilyacının öldürülmesiyle ilgili sorgulamalara devam ederken, diğer yandan da ilk kurbandan alınan cep telefonunu takip ediyordu. bu yöndeki umutlar tükenmek üzereydi ki, telefon kullanıma açıldı. adres, ordu'nun fatsa ilçesini gösteriyordu.
    telefon necati efe adında birinin üzerindeydi. ancak efe şaşkındı. söylediğine göre telefonu alalı henüz bir gün olmuştu. kendisine telefonu satan kişiyse 28 yaşındaki hemşerisi seyit ahmet demirci'ydi. seyit ahmet demirci, aynı günün akşamı esenler'deki evinde yakalandı. polis, evinin kapısına geldiğinde sakindi. üç cinayette kullandığı silahı zorluk çıkarmadan polise teslim etti. bu silahla, olay yerinde bulunan boş kovanlar, karşılaştırma için istanbul kriminal laboratuarı’na gönderildi. sonuç olumluydu. rapora göre her iki kovan da demirci'ye ait silahtan atılmıştı.
    seyit ahmet dört ay sonra yakalandı. yakalanmasaydı, öldüreceği mobilyacı sayısını, tecavüze uğradığı yaşa (11) tamamlamayı planlıyordu. bakırköy ağır ceza mahkemesi'nce üç kez idama mahkum edildi.
    bugün
    seyit ahmet demirci, üç cinayetten, üç ayrı idam cezasına çarptırıldı. bu cezalar müebbet hapse çevrildi.
    seyit ahmet'in gerçekten habil adında bir çocukluk arkadaşı vardı. motor tutkunu olarak tanındıkları fatsa'daki gençlik günlerinde habil en yakın arkadaşlarından biriydi.
    ancak demirci'nin adı habil olan bir arkadaşı daha vardı. dicle üniversitesi'nde okudu ve coğrafya öğretmeni oldu. diyarbakır'a öğretmen olarak atandığı ikinci yıl da intihar etti.
    çocukluklarının geçtiği semtte adını verdiği gibi bir mobilyacı gerçekten de yaşadı. ailesi, eşi ve fatsa'da onu tanıyanlar, onun bu cinayetleri işlediğine hala inanmıyor.

    böyle ceza olur mu?
    üç marangozu öldüren seri katil, iyi hal, af, infaz yasası derken sadece 6 yıl yattı ve tahliye oldu
    istanbul'da, 3 mobilyacıyı peşi sıra öldürdükten sonra adı "marangoz sapığı"na çıkan seyit ahmet demirci dün tahliye oldu. planlayarak cinayet işlediği gerekçesiyle 3 kez idam talebiyle yargılanan demirci, iyi hal indirimi ve af sayesinde serbest kaldı. peki "marangoz sapığı"nı hürriyetine kavuşturan süreç nasıl gelişti?..

    yıl 1998... 5 mayıs'ta esenler'de ali osman beldek, 4 haziran'da bağcılar'daki gül mobilya'nın sahibi mehmet kayatuzu, 6 haziran'da yine esenler'deki pınar mobilya'nın sahibi celal pınargöz ensesinden tek kurşunla vurularak öldürüldü.

    soruşturma sonunda katilin seyit ahmet demirci olduğu anlaşıldı. bakırköy 3. ağır ceza mahkemesi'nde görülen davada demirci, planlı cinayetten 3 kez idam istemiyle yargılanmaya başladı.

    önce idam sonra müebbet ve tahliye!
    duruşmalarda efendi görünümüyle hakimin dikkatini çeken sanık, ab'ye uyum yasaları çerçevesinde idam cezası kaldırıldığı için ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. öldürdüğü mobilyacıların para ve cep telefonlarını aldığı için hırsızlık suçundan da 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. sanığa hırsızlıktan değil gasptan ceza verilmesini isteyen yargıtay’ın kararı bozmasıyla demirci, önceki gün, son kez hakim karşısındaydı...

    mahkeme, yargıtay'ın isteği doğrultusunda hırsızlık suçunu gaspa çevirerek sanığı mobilyacıları gasp etmekten toplam 29 yıl hapse mahkum etti. ancak, yargıtay'ın bozma kararına rağmen tck'nın 326. maddesi gereği bu hakları kazanmış olduğu için yeni heyetin verdiği gasp kararı geçerliliğini kaybetti.

    iyi hal indiriminden yararlandırılan demirci'nin cezası 20 yıla indi. yine 647 sayılı kanun gereği yattığı her aydan 6 gün düşünce ceza 16 yıl 2 gün oldu. son olarak af yasası'ndan yararlanan sanık 6 yıl hapse mahkum oldu. ancak hapiste yattığı süre bu cezayı karşıladığı için demirci özgürlüğüne kavuştu.

    kaynak:www.polisiye.com
  • çocuğa yönelik cinsel suçların sonuçlarını çok açıkça gösteren bir örnektir.

    hakkındaki süreci okurken takılınacak nokta, bu kişinin şu an serbest olup 3 kişinin ölü olması değil; tecavüze uğramış iki çocuğun birinin intihar etmiş öbürünün seri katil olmuş olmasıdır. şu an hala serbest olması mobilyacılar açısından bir tehlike arz etmektedir, fakat çözüm seyit ahmet demirci'yi içeride tutmak değil, insanları seri katil yapacak olayları engelleyebilmektedir. tecavüzcü mobilyacı, berber, esnaf, doktor, öğretmen, a b c... olduğu sürece böyle olaylar devam eder.

    sorun infaz yasası değil yani canlarım, çocuklara çözülen uçkurların bağlanamıyor olması.

    ilerideki seri katil ya da bir şekilde suçlu sayısı potansiyelimiz için lütfen bakınız:
    http://www.milliyet.com.tr/…ada 120 istismar&ver=80
  • aziz nesin'in aynı konuyu işlediği bir romanı için (bkz: surname)
  • hakkında gazetelerde geçen hikaye (çocukken en yakın arkadaşının bir mobilyacı tarafından tecavüze uğraması, yıllar sonra da intihar etmesi) tamamen kendi uydurmasıdır.
    kaynak: seri katiller paralel cinayetler
  • hakkında kanal d' de yayınlanan kanıt adlı dizide nalbur cinayeti olarak işlenmiş konu.
  • anlattığı hikayenin gerçek olup olmadığını fazlasıyla merak ettiğim katil.eğer çocukken tacize uğramamış ve arkadaşına tecavüz edildiğine şahit olmamış ise fazlasıyla zekice bir senaryo yazdığını düşünüyorum.hem çocuk istismarı gibi herkesi duygusallaştıran bir konu bulmak hem de yakın zamanda intihar eden arkadaşını olaya dahil etmek çoğu insanın aklına gelecek şeyler değil.kurbanlarından birinden çaldığı telefonu sattığı için yakalanıyor olması bu kurguyu yaratabilecek kapasitede olmadığını gösteriyor olsa da belli olmaz tabii.ayrıca kanıt dizisinin 36.bölümü bu kişinin cinayetlerini anlatmaktadır.
  • basında mobilyacı katili olarak bilinen şahıs.
    8 yaşındayken arkadaşı habil ile birlikte okuldan eve dönerken,sıklıkla önünden geçtikleri mobilya dükkanının sahibi seyit ahmet'i ve arkadaşı habil'i dükkana çağırır ve ardından alt katta ahmet'in arkadaşı habil'e tecavüz eder.
    seyit ahmet bu olaydan itibaren çeşitli mobilyacıların dükkanlarına gider ve mobilyacıları alt kata indirip öldürür.
    bir iddiaya göre seyit ahmet yakalanmasaydı 8 mobilyacıyı daha öldürecekti,yani cinayet sayısını habil'in öldüğü yaşa tamamlayacaktı.
    yukarıda bahsettiğim bilgileri çeşitli kaynaklardan edindim,şüpheyle yaklaşılabilir bilgilerdir.
    olayın aslını seyit ahmet ve yaşadığı iddia edilen habil'den başka kimse bilemez.
  • kanıt dizisinde nalbur cinayetleri bölümünde işlenen zat
  • tahliye olmuş. dışarda elini kolunu sallayarak geziyor.
hesabın var mı? giriş yap