• jeff beck'i fena kafalayan manyetik üstadı.

    jeff beck stüdyodayken bu çakal arkadaş elinde les paul manyetikleriyle donattığı telecasterla gelir , gitarı deneyen jeff beck les paul gibi tınlayan fakat çalımı doğal olarak tele gibi olan gitara hayran kalır. çakal seymour duncan isterse gitarı küçük bir iyilik karşılığında jeff beck'e verebileceğini söyler ... günün sonunda seymour duncan stüdyoyu müzik dünyasının en çok arzulanan gitarlarından birisiyle cort x6 yok lan şaka , jeff beck'in yard birds zamanlarından beri çaldığı 1954 esquireıyla terkeder ... gitar fetişine yenik düşen jeff beck ise elinde ne idüğü belirsiz bir telecasterla kalır... jeff beck'in "ulan herif gitarı çalmıyor bile , kasada saklıyor ..." isyanı insanın içini cız ettirir.
  • fender american standard stratocasterimin govdesinde humbucker icin delik acmak istemem sonucu single coil kalinliginda humbucker bulabildigim tek firmadir. manyetik gurultusunu egale etmesinin yani sira overdrive ve distortionda harika neticeler almama sebep oldu. her ne kadar bir les paul olmasa da led zeppelin calarken guzel bir tebessume yol aciyor. siddetle tavsiye ederim.
  • facebook sayfasında paylaştığı videoları çok sağlam olan, kayıtlardan süzülen tonlar çok çok iyi ve bir çok markanın üst seviye gitarlarında kullanmayı tercih ettiği, manyetik başta olmak üzere çeşitli müzik ekipmanları üreten firma.
  • alnico(aluminium-nickel-cobalt) elementlerinin belirli yüzdeler ile katılmasından yaptıkları elektro gitar manyetikleri ile ünlü firma.
  • eski pickup markam
    yenisi tabisi (bkz: emg)
  • blackouts ahb-1 manyetikleri saatlerce gitarı elinizden bırakmamanızı sağlar. esp custom serisiyle müthiş uyum sağlamış firma.

    https://youtu.be/_e05mlo8ali?t=1m58s
  • çıkardığı seymour duncan blackout serisi manyetiklerle aktif manyetik sektörüne de atılım yapmış amerikalı manyetik üreticisi.
  • emg ve dimarzio ile en çok bilinen manyetik* markalarından biri.
  • zamanında sh8b "invader" (köprü pozisyonu için) manyetiğin özellikleri hafifçe değiştirilmiş bir versiyonu için kendi bütçem açısından bir servet ödediğim, manyetik elime ulaştıktan sonra da her kuruşunu sonuna kadar helal ettiğim manyetik üreticisi. bahsi geçen manyetik elime geçtikten sonra ibanez s 470 ile her yola gelen, kirli tonları kamyon gibi olan bir gitarım oluverdi. doğru manyetik hayat kurtarır.

    ayrıca (bkz: maricela juarez)
  • trembucker ve humbucker arasindaki fark , tremolo diye adrandirilan ama aslinda adi vibrato olan tellerin gitara baglandigi oynak mekanizma ile gibson un kullandigi gövdeye stoptail piecebaglama metodunun yarattigi teller arasindaki uzaklik farkinin farkidir.anlamamis olabilirsiniz.ozaman sööle diim.fender abi ile les paul abi tamamen farkli tipte gitar üretmisler.fender abi ve simdi tüm floyd rose ,kahler ve hatta vibratosuz tonla gitar , fender tipi denilen(dimarzio da f spaced die gecer) teller arasi mesafeyi belirlemis.ama gibsonda teller arasindaki mesafe tamamen ayri ayarlanmis.manyetiin 6 telli gitarlar icin 6 adet uzantisi oldugunu biliyoruz(gerci blade tipi manyetikler de var hatta seymour bunnara rails felan der hep).e böyle olunca hem seymour hem de larry(dimarzionun kurucusu) farkli tel araliklari icin farkli manyetikler üretmeye baslamislar.iste trembucker bu durumda fender ,jackson ibanez vs vs vs tadinda tüm tremolo(aslinda vibrato) sahibi gitarlar icün ,humbucker ise tüm gibson tadinda gitarlar icin kullanilir.trembuckerlar tb-6 gibi isimler alirken.normal humbuckerlar sh-6 tadinda isimler alirlar(konu mankeni olan manyetik seymour duncan distortiondir ve lezizdir)olay budur iste.
hesabın var mı? giriş yap