• bir merak cümlesi. (#75758859) entry sahibinin sorusu esasen ilgimi çekmekle beraber peşpeşe soruları da beraberinde getirmiştir.
    kutsal kitaplarda geçtiği haliyle galip belli, mağlup belli. neden bile bile lades demektedir o zaman? en nihayetinde sonuç cehennem ve diğer olacaklar belli. yaşananlar dahilinde bakarsak şeytanın yaptığı hiç mantıklı bir hareket değil. o zaman bu isyan niye? bilinmedik farklı bir nedeni mi var? şeytanın farklı bir hesabı olabilir mi? gün ışığına çıkaralım bir zahmet.

    zorunlu edit:

    değerli arkadaşlar. öncelikle bunları belirtme ihtiyacı duydum bazı küfürlü mesajlardan sonra. amacım islam'a veya herhangi bir inanışa zarar vermek veya hakaret etmek kesinlikle değil. öyle olsaydı kaşıyıcı ve tahrik edici bir üslupla yazabilme yeteneğine sahip bir insanım. amacım objektif olarak sorulara cevap bulabilmek, zihnimi özgürleştirmek. müslüman bir insan olarak bunları sorgulamam neden hakaret mesajı yazma hakkı veriyor bazılarına? amacım aynanın arka tarafında ne olduğunu öğrenmek, buna dair farklı bakış açılarını yakalayabilmek. merak edenler için ateist değilim. sorgulayan bir müslüman olduğumu düşünüyorum. yine de bu başlığı açarak kimilerinizde can sıkıcı durumlara sebep olduysam özür dilerim. kusruma bakmamanızı diler ve saygılar sunarım.
  • şeytan islama göre allah'ı reddetmiyor ya da ona rakip olmuyor. iddiası benden üstün tuttuğun adem oğullarını ben kolayca yoldan çıkarırım.

    zaten bu yüzden tövbe kapısının kapanacağı ana kadar mühlet istiyor.
  • öğretilerin bir kısmına inanıp bir kısmının uydurma olabilmesi gibi eklektik bir bakış açısından şeytan ve tanrının gerçek, "sonu belli olan yarış" sloganının uydurmasyon olabileceği ihtimali olabilir cevap.
  • şeytanın, her şeye kâdir ve muktedir olan allahı “bak sen göre ben sana kanıtlayacağım bu topraktan yaratılanların nankör vs olduğunu” söylemesinden daha merak edilebilir bir soru değildir.

    allah yarattıkların ne olduğunu bilemeyecek durumda mı da şeytana bunu yapması için izin veriyor?

    şeytan allah ile dialog edecek kadar kıdemli bir yaratılmış iken aciz insanlardan kendini nasıl daha aşağı görebiliyor?
  • (bkz: uzun hikaye)
  • la fontanden masallar dinlediniz...
  • inanışa göre kutsal kitapların kaynağının allah olduğundan dolayıdır. tek taraflı şekilde yazılmış bir kitap olduğundandır. tarih gibi düşünmek lazım, her millet kendi tarihini taraflı yazar.
  • şu husus atlandığı için şeytanın kendi kararıyla hareket ettiği yanılgısına düşülüyor: tanrı yarattığı bir şeyi (bu durumda şeytanı) nasıl yok edemez. yok edemiyorsa kendi yaratmamıştır, ama yok edebiliyorken yok etmiyorsa, şeytanın da bir emir eri olduğu ortaya çıkar. yani ortada bir yarış yok, tiyatro var.
hesabın var mı? giriş yap