• ayvalık'ta içip içebileceğiniz en iyi koruk suyunu burası yapar.

    değerli sahibi beyefendiye çok eskilerden dedelerinden miras kalmış bu kahve. neden şeytanın kahvesi diye sorduğumuzda meğer rahmetli dedesinin lakabının "şeytan" olduğunu öğreniyoruz. dolayısıyla mekanın adı da buradan geliyor. ayrıca necati cumalı'nın "ay büyürken uyuyamam" adlı eserinin sinema filmi de bu kahvenin olduğu bölgede çekilmiş. kahve sahibi beyefendi "nolduysa film tutmadı" diye yorumluyor bu serüveni. özetle gelin koruk suyu için, nostalji kokan kahvede bi fotoğraf çekinip muhabbetin de ucundan kıyısından bi makas alın derim.
  • ayvalık'ın şu dönemde gelişen mahallerinden hamdibey'in hemen girişinde bulunan kahvedir. hemen karşısındaki kahvenin çayı daha lezzetli olsa da koruk suyunu tabii ki burada içilmelidir. etrafında sanat atölyeleri bulunur, nezih güzel konumda ve sahile 3 dakika yürüme mesafesindedir.
  • bu kadar koruk suyunu nereden bulabildiklerini bir türlü anlayamadığım kahvehanedir.
  • ayvalık'ta koruk suyu denildiğinde akla gelen ilk mekan dolayısıyla gittim yerinde içtim. insan böyle ekşi bir şey bekliyor, koruk tadı var ama tatlımsı içimi mayhoş güzel bir deneyimdi. tavsiye ederim :)
hesabın var mı? giriş yap