• seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenin bir yakını tarafından muhtarlığa başvurması gerekecekmiş. başvurusu kabul edilen engelli seçmenler, sandıkların kendilerine getirilmesi suretiyle bulundukları yerde oy kullanabilecekmiş !

    peki ya bu sandıkların güvenliği nasıl sağlanacak ?
  • bu seçimlerde hırsızlığın şahikası olacaktır!

    aman dikkat!
  • bir adet seyyar sandik kurulu talep formu, bir adet hastanin kimlik fotokopisi ve bir adet hasta adina aile hekiminden alinan, yataga bagimlidir diye belirtilmis saglik raporu ile 23 haziran secimlerinde oy kullanabilmesi icin babam adina bugun basvuru yaptigim olusum. saglik durumundan dolayi 31 martta oy kullanamamisti.

    tekrarlanan secim oldugu icin 31 mart 2019 tarihindeki secmen listeleri gecerli olacak diyerekten talebimiz reddedildi.

    23 haziran icin basvuru yapmak isteyenlere duyurulur.

    bir de bu zimbirti icin evraklarinizi muhtarliga degil direkt olarak ilce secim kurulu mudurlugune goturmeniz daha mantikli. bizim muhtar formun uzerinde muhtarliga birakilabilir diye belirtilmesine ragmen formu kabul etmedi. bir de muhtarla kavga ettim durup dururken.
  • bu seçimde görevde olacağım sandık.
    nasıl bir şey olduğu hakkında hiç bir fikrim yok. varlığından görev verildikten sonra haberim oldu. seçim günü akşam dikkatimi çeken şeyleri yazmak için entryi editleyeceğim.
  • rte'nin son gizli toplantı videosundan sonra tekrar gündeme getirilmesi gereken konudur.

    gizli toplantıda açıkça sandığı ele geçirin talimatı veriyor yandaşlarına. peki ya seyyar sandık ? seyyar olmayan sandığı bile zor zaptederken bu sandıkta hile yapılmasını önlemek imkansıza yakın. ve üstelik mühürsüz oylar da geçerli bu seçimde.
  • rezillikten başka bir şey değil, bir araç içine doluşmuş kişiler ve sandık bazıları oy kullanabilsin diye ev ev dolaşıyor.
  • çok çok az kişinin dikkatini çekmiş durum. 1305 adet sandık var. sandık başına 200 oy olsa 250bin oy yapar. 30bin suriyeli için onca laf ediliyor ama bunların güvenliği hakkında bir şey yapılmıyor sanki. bilgisi olanlar yeşillendirirse sevinirim.
  • http://www.ysk.gov.tr/…018cbmv-il-ilcesecsansay.pdf
    şu adresteki rapora göre türkiye genelinde 1305 adet olan sandık. ayrıca bu sandıklarda kaç kişinin oy kullanacağı belirtilmemiş. bunların güvenliğini kim sağlayacak?
  • hile ile iclerine fazladan oy atilmasi muhtemel olan sandiklar. bu sandiklarin güvenligi saglanmali
  • “hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmen, seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için, "www.ysk.gov.tr" internet adresinde bulunan veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek "seyyar sandık kurulu talep formu" ile ilçe seçim kurulu başkanlığına ya da ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa bir yakını aracılığıyla başvuru yapar.

    seyyar sandık kurulu talep formu nasıl doldurulur?
    bu başvuruda, "seyyar sandık kurulu talep formu" ile "engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu" veya "hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu" ibaresinin yer aldığı sağlık raporunun ibrazı gerekecek. ancak bir önceki seçimde kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilerek seyyar sandık seçmen listesine dahil edilmiş seçmen ile sağlık bakanlığından elektronik ortamda alınan verilerden kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilen seçmenlerden müracaat halinde yeniden sağlık raporu istenmeyecek.

    seyyar sandıklarda sadece il ve ilçe merkezlerinde yaşayanlar oy kullanabilecek, köy ve beldelerdeki yatağa bağımlı seçmenler seyyar sandıklara kaydolamayacak.”
    alıntı

    başlıkta genelde sandık güvenliğinden bahsedilmiş ama benim asıl merak ettiğim konu
    14 mayıs seçim günü seyyar sandıkta oy kullanabilen oldu mu?
hesabın var mı? giriş yap