• yeni türkiye'nin sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu vecizesi.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27809995.asp

    fıtrat ne arkadaş? fıtrat ne? ne var fıtratta? kadın bedeni hakkında bilgisinin hasbelkader sevişmiş bir köylü çocuğundan fazla olduğu sanmadığım bir adama yaranmak için gayriresmi olarak sezaryeni yasaklayıp, sezaryenle doğması gereken bebeklerin kanına girmek var mı mesela fıtratta? müslüman olmayan vatandaşlarını fıtratınıza zorlamak?

    hayır dese ki literatürde şöyle şöyle dezavantajları var. o yüzden tavsiye etmiyoruz. eyvallah. ama fıtratta var/yokla devlet mi yönetilir ms 2014 yılında?

    yazıklar olsun. gram modern akıl barındırmayan fıtratınıza yazıklar olsun.

    edit: of. editlemeyecektim ama dayanamadım. şu cümleyi savunanların biri bile sezaryen yazmayı başaramamış. sezeryan değil yahu, sezaryen. eskiden cahil cahilliğinden utanırdı. şimdi o da kalmadı arkadaş.

    bu arada bilgiler 2008 yılından olsa da bulabildiğim istatistiklere göre türkiye'de sezaryen oranı %21.2. bakan %50 yi uydurdu mu yoksa tüik e mi uydutturdu ya da 6 senede oran 2ye mi katlandı, bilemiyorum. dünyadaki gereksiz sezaryenlerin sadece %1.3ü bizim ülkemizde yapılmış 2008 yılında. istatistikleri incelemek isteyenler aşağıdaki linkten bakabilir:

    http://www.who.int/…althreport/30c-sectioncosts.pdf
  • (bkz: sezaryen ile doğanların inlerine gireceğiz)
    (bkz: başörtülü bacılarıma zorla sezaryen doğum yaptırdılar)

    mevzu o kadar saçma ki varabileceği noktaları tahmin etmek hayal gücünüze kalmış.
  • (bkz: yok bir sitemim hayatta her şey fıtrat)

    el ele verip yıldırdınız insanları. yumurtlasak yaranamayacağız.
  • "niye bıçağı attırıp karnı, karın zarını, rahmi kestirip bir sürü dikiş yiyeceğim?" şeklinde devam eden sağlık bakanı beyanı.

    haberi yok kuzucuğun, yazık.

    o korkuttuğunuz, kendi bedenlerinden soğuttuğunuz kadınlara doğumhanelerde de zulmedilebiliyor. doğal doğumu destekleyen anlayışlı bir doktor/ebe bulup tercihleriniz doğrultusunda bir doğum yapacak kadar şanslı veya zengin değilseniz vaziyet maalesef bu...
    sezaryeni bir sürü dikişten, normal doğumu da iki ıkınma sonrası bebeği kucağına almaktan ibaret zanneden aklıevveller olarak şu mevzuya biraz daha gerçekçi bir bakış açısı edinebilseler artık keşke.

    bir kere doğum yapan kadınlar hasta değil! adam konuşmasında hamile bir kadından kaç defa "hasta" diye bahsetmiş...

    onları hasta olarak görmeye devam ettiğiniz sürece sistem değişmeyecek. kadınlar normal doğumdan korkacak, sezaryenden de korkacak, bir yere varamayacaksınız.

    edit: "ne diyem mahmut mu diyem?" diyenlere cevaben, tanıdığım birçok ebe ve doktor 'gebe' diyebiliyor. zor bir şey olmasa gerek. tamam ağız alışkanlığı filan da, kullandığımız sözcüklere bile dikkat edemiyorsak o kadınlara nasıl güvende hissettireceğiz kendilerini? gebe deyiniz. hamile deyiniz. hasta hissettirmeyiniz. benim derdim bu.
  • bir erkek olarak doğru amk dediğim önerme. normal doğum da yok...erkeğiz olm fıtrata bu sefer ben de katılıyorum.
  • %100 katıldığım görüş. zamanında yine malum partiden biri sevişmek kültürümüzde yok demişti. ona da katılıyorum bak. insan insanı siker mi be?

    sağlık bakanı özel hastaneler zinciri sahibi olan ülkeden selamlar. biz daha osmanlıca falan öğreneceğiz dedelerimizin mezar taşlarını okuyacağız. bir ara sizin ulaştığınız tıbbi gelişmişliğe biz de varırırz heralde.
  • her yıl tartışmaya açılan meselelerden bir diğeri.
hesabın var mı? giriş yap