• kış masalı'ndaki kız çocuğudur o!

    ...
    yabanım, sevgilim, esmerim, sebebim
    bir gün bir kış masalında sevip yitirdiğim
    şimdi artık korkudan şarkılar mırıldanan
    öpüşünle yaralı bir kız çocuğuyum ben...
  • 6 yaşlarındayken evde,sokakta sürekli çalan "gülümse" albümü ile sezen aksu'yla tanışan, o albümün bütün şarkılarını ezberlemiş kız çocuğudur bu, sonra zaman geçer, büyür, yaşaya yaşaya hisseder, özümser ezberlediği şarkıların gizlediği tüm duyguları, anlamlar değişir, ama o şarkıların yeri asla değişmez. belki de bir ayrıcalıktır sezen aksu şarkılarıyla büyümek, her "bu kızı yeniden büyütmeliyim" anında yine hatırlanandır.
  • kitaptan baska bir alinti bölüm icin;

    (bkz: #10020585)
  • prenses sendromuna yakalanması muhtemel kız çocuklarıdır.
    romantiktirler, hep erkekler için üzülmüşlerdir.
    sezen le büyüyen kızlar erkekler gittiklerinde gözyaşı dökerler, geri dön diye zırlarlar
    ajda ile büyüyen kızlar öyle mi ama gittiysen eyvallah güle güle derler, bambaşka biri olurlar
  • daha ilkokul dörde gidiyorsundur. annen bir gün seni yanına çağırır. elinde bir kaset vardır. üzerinde sezen aksu yazıyordur. o kasedi takar teybe. "sen ağlama" diye bir şarkı duyulur. şarkı biter. anne söze girer :

    - kızım bak bu sezen aksu. onu çok sev oldu mu ?

    annenin 33 yaşında duyup hüzünlendiği, duygulandığı bu şarkı sana miras gibi kalacaktır farkında değilsindir o zaman.

    daha 10 yaşındasındır ama dinlediğin şarkı seni de çok etkilemiştir. sözleri bir kağıda yazılır, arkadaşlara gösterilir. büyünür, aşık olunur sezen aksu dinlenir. ayrılık olur "vazgeçtim", "seni kimler aldı" denir. anne olunur, sezen yine teyiptedir. yaşam akar, biriktirmeye devam edersin. sezen , anne nasihati fon müziğidir hayatının.
  • sürekli bir şeyler anlatmaya çalışan, kendini beraber olduğu erkekler üzerinden tanımlayan, kadınlığını bir erkek ile tamamlanması gereken bir proje gibi gören, vırvırvır konuşan, aşkından eriyen biten, ağlak bir kadın da olması muhtemeldir. doğallığın ve samimiyetin mide bulandırıcı bir poz olduğu akıllarına bile gelmez. dış görünüşe göre karar vermemek, insanların iç dünyalarını algılamak gibi sığ amaçları da olabilir. hepsi ihtimal dahilinde yalnız, olmayabilir de. bu sezen aksu şarkıları ile büyüyen kız çocuğudur. sezen aksu gibi olması beklenemez. sezen aksu bu işin ticaretini yapan usta, yetenekli bir söz yazarıdır, bestecidir.. herkese hitap etmeye çalıştığı şarkılarının hepsi tabii ki kendisini yansıtmaz tam olarak.
  • bu kizi yeniden buyutmeliyim
    kor ateslerde yurutmeliyim
    degirmenlerde ogutmeliyim
    farkindayim...

    sarkisindan da anlasilacagi uzere, gidisatindan sezen aksu'nun da memnun olmadigi kiz turudur.
  • son dönem pepsi reklamlarından anlaşılacağı üzere hepsi grubu bu tür insanlardan oluşmaktadır.

    dehşetle izliyoruz.
  • duygu selini zekasiyla, yureyigle, isigiyla biraz daha kabartsa armagan caglayan bile olabilecek kapasitededir yaneeee. istemek basarmanin yarilmisidir. hopa sinanay sinasinanay...
  • "sezen aksu'nun son kaseti çıkmış" dediklerinde bir daha asla kaset çıkarmayacak sanıp üzülen kız çocuğudur. (bkz: sezen aksu 88)
hesabın var mı? giriş yap