• 1996 yapımı, jonathan lynn tarafından yönetilmiş komik bir komedi filmi. başrollerde steve martin, dan aykroyd, phil hartman ve glenne headly var. çok çocukken izlediğimde para yedirmeli boks sahnesinde gülme krizlerine girmiştim (bir yumruk iki knockout), hala da rastlarsam o sahne gelene kadar beklerim. nasıl olup da hatırladığımı anlayamadığım birdolu sahnesinden biri de şöyleydi; (bir nevi spoiler)

    -çavuş, sanırım arkadaşlar benden hoşlanmıyolar.
    +bunu da nerden çıkardın?
    -odama not bırakmışlar. şöyle yazıyo; senden hoşlanmıyoruz.
  • aslinda 1960larda amerikali unlu komedyen phil silvers'in kendi adini tasiyan sovunda yarattigi bir tiplemedir. uckagitci, ordudaki her durumdan yararlanmayi bilen fakat sevimli cavus bilkonun kendi emrindeki birkac askerle ordudaki maceralarini anlatir. phil silvers olmeden once sovunu bir filme donusturmek ister fakat bu 1996'daki steve martin'in oynadigi filme kadar nasip olmaz. phil silvers ne yazik ki bu filmi goremeden olmustur (1985 kanser).
  • imdb'de aldığı 5.1 puanın aksine çok komik olduğunu düşündüğüm komedi filmi
  • filmin bir yerinde bilko denetime gelen askerler depodaki malzemelerin eksik olduğunu anlamasın diye kutuların arkasına ayna yerleştirip malzemeyi fazla gösteriyordu.
  • zamanında cine-5'te yayınlanmış film. yanılmıyorsam cine-5'in "yayınlayacağımız filmler" temalı tanıtımlarında bu filmden de kesitler gösterilirdi. çocukken bu filmi izlemek için bir hayli heves etmiştim fakat izlemek bir türlü kısmet olmamıştı. stargate'in ilk filmi de zamanında star'da hep "uyku" vakitlerine sarkacak şekilde yayınlandığı için uzunca bir süre benzer şekilde içimde ukde olarak kalmıştı.
  • düşük olan imdb puanına rağmen, oldukça matrak ve keyifli bir steve martin filmi. askeriyeyi kumarhaneye çeviren, dalavereci bir adamın teftiş vakti başına gelenleri izliyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap