• fare kapanı videoları ile meşhur olmuş bir youtuber.
  • işiniz/hobiniz ne olursa olsun o işte en iyisi olmaya gayret ederseniz bir şekilde başarıya ulaşırsınız temalı bir kanal. adam altı üstü fare kapanı anlatıyor diyerek geçemiyorsunuz.

    abd'de bir çiftçi bu abi. kendisine hobi olarak fare kapanlarını seçmiş. kanalında her türlüsünün tanıtımını ve uygulamada ne kadar başarılı olduklarını anlatıyor. tarihi ve modern kapanları ayrı ayrı ele alıyor üstüne bir de kendi denemelerini ekliyor. gerçi coşup kapanla kokarca yakaladığı ve kalbini yediği videolar da var ama olsun.

    bu adamı ilginç kılan hiç ödün vermeden aynı formatı sürdürüyor olması ve izleyicileri ile etkileşimde bulunması. tarihi bir kapan tanıtırken önce teknik bilgi daha sonra uygulama sunumu yapıyor. bunu gören izleyici biraz geliştirerek 3d printer ile hazırladığı kapanı kendisine yolluyor. sonra bu kapan üzerine yeni bir video çekiliyor. tabi fare gibi zararlı kemirgenlere karşı duyduğumuz tiksintinin de etkisi büyük. bu hayvanların tuzağa düşmeleri sıçandan ölesiye tiksinen jenerasyon için terapi gibi bir şey. muhtemelen izleyici kitlesinin çoğunluğunu da bu insanlar oluşturuyor. yorumlarda bazen modern şehirlerde büyümüş gençler duyar kasıyor. onlar da canlı neden öldürüyorsunuz vs zırvalıyorlar. tabi sıçarken bacak kadar hayvana götü kaptırma riski yaşamadıkları için anlayabiliyorum.

    ha ne diyorduk. bu adam fare kapanı videolarıyla meşhur olmasına rağmen kanalında obsidiyen ile yapılmış mızrak ve ok uçları gibi eğlenceli konulara da değiniyor. adam amerikanın ücra bir köşesinde fare avlayıp ilkel av aletleri yapıyor ve siz izlerken bu adama imreniyorsunuz. çok acayip bir o kadar da şukela!

    edit: link koymamışız yahu. https://www.youtube.com/user/historichunter
  • farelerin kökünü kurutmaya ant içmiş bir adam. fare kapanı tasarımı-üretimi ile kafayı bozmuş bildiğin. adam rüyasında fare kapanı görüyor, sabah kalkıp yapıyor, gece görüş kamerasını yerleştiriyor tarlaya bayıra, iş görüp görmediğini test ediyor, internet sitesi üzerinden tüm dünyaya satıyor. giyotin yapmış fareler için. silahlı kapan bile yapmış herif. fare peyniri ısırınca, domdom kurşunu yiyor alnının çatına.

    youtube'un en enteresan kanalı olmaya namzet. 810072 abonesi var an itibariyle. yanlış duymadınız, 810 bin!

    https://www.youtube.com/user/historichunter
  • "kapan tarihi ve mühendisliği" anatemalı güzel youtube kanalı.
  • bulundugum yerde su an sabahin besi. ben kac saat oldu bilmiyorum bu adami izliyorum. videolari adeta terapi gibi.

    yeni kesfedip bagimlisi oldugum fare kapani tanrisi.
  • bu adamın kanalını keşfettiğimde (yaklaşık 2 yıl önce) fare problemim vardı. google’dan bakarken denk gelmiştim kanalına. ilk videoları aslında primitif avcılık üzerine. özellikle oklar, ok uçları. o zamanlar çok düşüktü (30k, 40k) izlenme oranları. ama anlatım tarzı, bilimsel yaklaşımı, bu iş için para, zaman, emek harcaması... bu kanalın yürüyüp gideceğine emin olmuştum taa o zaman. şimdi baktım 350 milyon izlenmeye ulaşmış. bu başarıda shawn’ın payı büyük olsa da dünyanın her yerinde olan fare problemi nedeniyle insanlar ufak bir arama sonucu kanalına ulaşabiliyor. yani kanalını primitif avcılık olarak devam ettirseydi bu kadar büyüyemeyeceğini net olarak ifade edebiliriz.

    bir ara o kadar sarmıştım ki ingiliz tavuk yetiştirici abilerin fare avı için özel yetiştirdiği köpeklerin hastası olmuştum. ingilizler cidden zeki insanlar. kapanla, zehirle hiç uğraşmaya gerek yok.

    (bkz: ingiliz çiftçilerin fare avcısı köpekleri)
  • bu adamın kanalını keşfettiğimde (yaklaşık 2 yıl önce fare) problemim vardı. google’dan bakarken denk gelmiştim kanalına. ilk videoları aslında primitif avcılık üzerine. özellikle oklar, ok uçları. o zamanlar çok düşüktü (30k, 40k) izlenme oranları. ama anlatım tarzı, bilimsel yaklaşımı, bu iş için para, zaman, emek harcaması... bu kanalın yürüyüp gideceğine emin olmuştum taa o zaman. şimdi baktım 350 milyon izlenmeye ulaşmış. bu başarıda shawn’ın payı büyük olsa da dünyanın her yerinde olan fare problemi nedeniyle insanlar ufak bir arama sonucu kanalına ulaşabiliyor. yani kanalını primitif avcılık olarak devam ettirseydi bu kadar büyüyemeyeceğini net olarak ifade edebiliriz.
  • abone sayısı 1.5 milyona ulaşmıştır.
hesabın var mı? giriş yap