• akira ustanin hollywood'a gusel bir western kazandiran filmi
    amerikalilar dayanamayip hemen yul brynnerli steve mcqueenli charles bronsonlu taklidi "the magnificent seven"i filmettiler...
  • yaklaşık 3 saat civarı süren bir filmdir, yanlış yunluş olmasın. velhasıl kelam süper bir filmdir. hikaye yavaş yavaş, tadını çıkara çıkara gelişir, o sebepten kimi acelecilere sıkıcı gelebilir.
    filmde kurosawa her zamanki naif biçemiyle doğayı karakter ve durumların haline göre çok iyi kullanır. misal karakterlerin umutsuz olduğu sahnelerde veya kaotik sahnelerde şiddetli bir yağmur yağar. veya iki gencin "aşkı keşfettikleri" sahnelerde çiçekleri böcekleri rüzgarla savrulurken görürüz.
    doğanın insanevladının didişmesini umursamadan varoluşunu aynı tekdüzeliğiyle devam ettirmesini enfes bir şekilde vurgular kurosawa, ki bu tavrın "thin red line" filmini etkilediği açıktır.
    kurosawa her zaman biraz çocuksu ve naif imgelemlerle anlatır meramını, ama bu gayrıentelliği onun mükemmel bir yönetmen olduğu ve imgelerinin etkileyiciliğini değiştirmez.
  • aralarinda western, bilimkurgu gibi farkli turlerin de bulundugu pekcok tekrar cevrimi* yapilan sinema klasigi. hemen her ulkenin sinemasinda bir tane 7 samuray filmi vardir.
  • doyumsuz tatta, çekildiği yıllarda izlenmesi bin kat daha keyif verebilecek klasiklerden biri. köylerini e$kiyalardan korumak isteyen çiftçi karde$lerimiz ba$ta bi tane emeklilik ya$i yakla$makta olan samuray amcamiz olmak uzere yedi tane aç, i$siz, güçsüz samuray kiralarlar...
    filmin aksiyon sahneleri, braveheartin malkoçoglu ile mixed bi versiyonunu animsatmasina ragmen kurosawa' yi bundan oturu suçlamak densizlik olur çünkü 1954' te ne bravehearti vardi ne de battalgazisi.
    $unu da belirtmeden yakanizi birakmayacagim ki kambei'nin * ortami gev$etmek maksadiyla verdigi nukteler iç geçirici.
  • japon sineması hakkında bildiğim tek film.

    çok güzel bir filmdir.

    eğer japon sineması hep böyle filmler yapıyorsa,

    sinema salonlarımızı sadece popüler amerikan sineması ürünleriyle doldurmakla çok şey kaçırıyoruz.

    dünya sinemasını da seyretmeliyiz.
  • bu efsane yapıt ayrıca "the wipe" adı verilen çekim tekniğinin kullanıldığı ilk filmdir ki bu teknik daha sonra george lucas tarafından "star wars" serisinde de kullanılmıştır.sözde "onurlu" savaşçıların gittikleri köylerde milletin karısına kızına nasıl davrandıklarını da gayet acı bir şekilde dile getirir.oyuncu kadrosu şu şekildedir:

    takashi shimura-kambei shimada
    toshirô mifune-kikuchiyo
    yoshio inaba-gorobei katayama
    seiji miyaguchi -kyuzo
    minoru chiaki-heihachi hayashida
    daisuke katô-shichiroji
    isao kimura-katsushiro okamoto
    keiko tsushima-shino
  • (bkz: seiji miyaguchi)
    (bkz: kyuzo)
  • "samuraylar sikişmeyin"
hesabın var mı? giriş yap