aynı isimde "shooter (dizi)" başlığı da var
  • (bkz: shot)
  • first person ise tadından yenmeyen shooter'dır.
  • bir antoine fuqua filmi.
  • ingilizce'de, dusuk alkollu bir ickinin ya da kokteylin bir olcusunun (25-50ml arasinda) bir kerede icilmek uzere hazirlanmis hali. genelde sadece bir olcu icki alacak kadar kucuk bardaklarda* sunulur.

    ornegin b52 ve blowjob birer shooterdir. shot ile shooter farkini anlamak icin (bkz: shot/@wpi).
  • ba$rolunde mark wahlberg'un yer aldigi film. amerika'da 16 mart'ta gosterime giriyor.
  • --- spoiler ---

    amerikada 23 mart'ta gösterime girmiş, her yanıyla klişeleşmişlikten kurtulamamış bir film. görüntülerin güncellenmesi ve paternin aynı kalmasıyla generate edilmiş filmlerden biri daha. aşmış yarmış esas oğlanın ona ihtiyacı olan yüksek mevkili insan tarafından gazlanma sahnesinden, herşey bitti bindik arabamıza hava da süfer bomboş yolda gidiyoruz final sahnesine kadar.. esas oğlanla esas kız sevişmediler film boyunca, o açıdan inanılmaz orijinal sayılabilir. abartılı patlama sahneleri (deponun içinde benzin değil tnt var maşallah), kötü karakterlerin çok kötüyüz biz öyle böyle değil modunda piç davranışları, çekirge eğitim sekansı her zamanki yerindeydi. şu sıralar çok popüler ve çok prim yapan amerikan özeleştirisi ve derin devlet komplosu da oradaydı. büyük kötü adam amerikan senatörü amcamın kendi eyaletleri montanadan senatör olmasını uuuu şeklinde protesto eden sinema salonu, içinde yaşadığı allahın dağındaki kendi halinde 40bin kişilik güzide montana kasabası bozeman'a filmdeki karakterlerin artık nasıl tesadüfse yolunun düşmesiyle hayatının dumurunu yaşadı herhalde.

    --- spoiler ---

    bonus:
    (bkz: rambo would be proud)
  • filmin basindaki komplo filmin belki de tek guzel tarafiydi.. onun haricinde filmin genelinde kliseden kliseye kosulmus, gayet harika islenebilecek bir konunun icine catir catir sicilmistir.. hintli gorunumlu, ispanyol asilli yardimci erkek oyuncumuzun iki atista muhtesem bir snipera donustugu, butun film boyunca mark wahlberg'in attigi tek bir kursunun hedefinden sasmadigini (ki yaklasik 3000 kursun sikti kendisi gerek sniper tufegiyle, gerek tabancayla, kimi zaman ise makineli tufekle), rambo'nun adam oldururken kullandigi tekniklerin tamaminin coverlandigini soyleyelim ki filmin divx'ini falan indirirken sucluluk duygusuna kapilmayin..

    bu arada cenabi hak'tan bir dilegim odur ki bi seferde patlayacak evden artis artis slow motion yuruyerek uzaklasan karakter o patlamada olse de ben de fenafillaha ersem, gozlerim acik gitmesem..
  • etkileyici, sürükleyici, hoplatıcı ve zıplatıcı bir actiondir.
    hintli fbi ajanı hariçten gazel okumakta, hemşiremiz kendini boş yere tehlikeye atmaktadır. danny glover ise rolünün hakkını vermiş, kendisine küfrettirmiştir bol bol.
    amerika'nın yediği haltlar da gözler önüne serilmiş; ödediğiniz paranın karşılığı tam olarak verilmiştir size.
    özellikle uzak mesafeden adam katletme sahneleri mükemmel...
  • danny glover'ın amerikadaki demokrat çevrelere yakın olduğunu biliyoruz. ben uzun zamandır iş bulamadığını düşünüyordum. sanırım mark wahlberg'in kanadalı olması danny glover'ın da politik görüşü onları biraz politik kokan bu filmden uzak tutmamış. gerçi herkes gibi bende çok klişe olduğunu düşünüyorum filmin.

    --- spoiler ---

    1. daha 5.dk da filmi izlediğim arkadaşımla senaryoyu yazıyorduk, bir cümle bile yanılmadık:)
    2. ulan zar zor mahkemede "attorney genral"ın elinden kurtuldun, ne diye gidip öldürürsün adamları. orası kongo mu. hani sen çok zekiydin

    --- spoiler ---

    sonuç: sadece vakit geçirmek isteyenler izleyebilir ama aynı zamanda izlenebilecek o kadar iyi şeyler varki. amerikanın ne haltlar çevirdiğiyle ilgili 1-2 ima için 90 dakika harcayacağınıza ya kitap okuyun yada sağlam filmler bulun.
hesabın var mı? giriş yap