• aslında icracı için rahat olmayan bir gamı, arpeji olmasına rağmen romantik dönem'den özellikle chopin'in çok sevdiği bir ton. genelde ellerin rahat oturduğu tonlar ve gamları kullanır dönemin piyano bestecileri. chopin'in getirdiği değişimlerden biri de bu sanırım. değiştirici işareti fazla olan tonlardan kaçınmamıştır kendisi, güzelliklerini perdelememiştir. işte bu yüzden si bemol minör de onun tanıttığı en güzel tondur, hep öyle derim.
  • tchaikovsky op23 - piano concerto 1'in tonudur.
    bi de 4 no'lu senfonisinin ikinci bölümünde şukela bi obua solosu vardır bu tonda, hatta mutlak yalnızlık hissini veren bir ton olduğunu söylemiştir besteci.
    b flat minor da diyollar.

    bu arada tchaikovsky'nin 1. piyano konçertosunu şöyle de hatırlatmak mümkün; hani pazar sinemasından sonra trt1'de hikmet şimşek'in sunduğu pazar konseri proğramı var idi, işte onun açılış müziğidir,
    hani başladığı an bütün evlerde "kapa televizyonu kapa azcık dinlensin" denilen.
  • 1. si bemol- do- re bemol- mi bemol - fa- sol bemol- la bemol seslerinden oluşan görüldüğü üzere 5 bemollü bir minör tondur.

    2. bkz: re bemol major 'ün ilgili minörüdür.

    3.bu dizinin 1.,3. ve 5. seslerinin oluşturduğu akor ( si bemol-re bemol-fa)
  • duygusal coşku yaşanılan parçaların büyülü akoru
  • aklima ilk anda gelen eser chopin'in op.35 2 numarali piyano sonati oldu. ikinci bolumu pek meshurdur (bkz: cenaze marşı).

    pollini'den notalarini da takip edebileceginiz bir kayit icin: http://www.youtube.com/watch?v=kc9sc542mdk
  • si bemol, re bemol (do diyez) ve fa seslerinden oluşan akor.
hesabın var mı? giriş yap