• bir donem radikal 2'de yazardi, hala yaziyor mu emin degilim... hatta yildirim turker ile ayni sayfaya dustugu haftalarda aile sayfasi gibi gelirdi kimilerine, sadece soyadi benzerligi olmasina karsin...
  • radikal-2 vasitasiyla tanistigim yazarimiz. iki adet oyku kitabi dogan yayinlarindan cikmistir.

    kendisiyle yapilan su roportajta erkeklerle oturup konusmayi sevmem demistir ve bendenizi o nasil genellemedir oyle diye dusundurup kahve tandansli, dusuk egitimli, fasizan egilimli erkek karikaturleri veya hasbelkader uzerlerinde bulduklari semerden bir turlu fayda goremeyen sig taklitlerle oturup konusmayi sevmem demek istemistir herhal diye dusundurmustur. iste roportaj

    http://www.radikal.com.tr/…r.php?ek=r2&haberno=2757
  • ankara'da doğdu. ankara üniversitesi hukuk fakültesi'ni bitirdi. `uğur mumcu araştırmacı gazetecilik vakfı yazma seminerleri`ne katıldıktan sonra öykü yazmaya başladı. şiirleri "sonbahar" dergisinde, denemeleri radikal 2'de, öyküleri ise hayalet gemive adam öykü'de yayınlandı. ilk kitabı "kalp yazan" ikinci kitabı "öykü sersemi"dir.
    yukarıda anlatılanlardan çok daha fazlası öykü yazarı sibel k. türker. öykülerindeki bambaşkalık ilk cümleden itibaren kendini gösteriyor; dağarcığında bir çok öykünün bulunduğunun habercisi sanki... okudukça çoğalan öyküler sibel k. türker'in öyküleri. öyle ki sizi anlatı'nın büyüsüne çekiyor, öykünün girdaplarına alıyor ve sonsuz bir merakla okutuyor.
    kumaşı iyi yazarlardan o. her öyküsü bir sonrakini merakla bekletiyor. kitapları da öyle...
    okuyucusunu çok bekletmemesi dileğiyle...
  • yeni romanı, şair öldü.
  • (bkz: haldun taner) anısına düzenlenen yılın öykü ödülü'nde ödül alan yazardır. yazı serüvenine şiirle başlamıştır:

    http://www.dogankitap.com/kitap.asp?id=908
  • yeni kitabı meryem'in biricik hayatı doğan kitaptan çıktı.
  • ilk romanı olan şair öldü almancaya çevrildi. orlanda verlag tarafından jungfernhaut ismiyle basılan kitabın çevirisini constanze letsch yaptı.
  • bir diğer kitabı da 2006 milliyet haldun taner öykü ödülü'nü kazandığı ağula'dır.
  • artık can yayınları'nın yazarıdır.
  • yeni çıkardığı kitabı "hayatı sevme sanatı" hakkında irmak zileli'nin yazdığı eleştiriye olayı kişiselleştirerek ve zileli'ye bayağı laf sokarak cevap veren yazar.

    karşı yazısında zileli'ye şöyle demiştir: "ben 12 eylül ’de ne yapıyordum? isim yapmış bir aileye mensup değilim, siyasetten çekenler oldu bu ailede ama onların maceralarını yazma heveslisi de değilim."

    bir yazarın kitabı hakkında çıkan eleştire tahammülsüzlüğünün biraz uç bir örneği galiba. ki kaldı ki isteyen istediği şekilde okur, anlar ve eleştirir..kitap yayınlanıp, okucuya ulaştıktan sonra yazarın müdahale hakkı var mı kimin neyi nasıl anladığına nasıl yorumladığına.. tabi ki onca zaman emek verdiği eserin anlaşılmaması, yanlış anlaşılması hoş bir durum değil ama yine de eleştirmene laf sokarak cevap vermek ne kadar doğru bilmiyorum..

    yazıyı merak edenler için:http://www.radikal.com.tr/…id=1091975&categoryid=40
hesabın var mı? giriş yap