• seyirlik müzik isimli youtube kanalı

    hakkında:
    "sîbera deng; müziğin sırrına ulaşma amacıyla çıktığı yolculuğu görsel bir dille izleyicisine sunan ve onları bu yolculuğa şahitlik etmeye çağıran bir belgesel müzik çalışmasıdır. hayatını müzikle tanımlayan müzisyenlerin canlı olarak icra ettikleri eserleri albüm kalitesinde kayda alıyor ve arşivlik bir koleksiyon oluşturuyoruz."
  • son günlerde sıkça ziyaret ettiğim youtube kanalı. cidden emek verilmiş ve çok iyi işler ortaya çıkmış. yayınlayacakları yeni performansları sabırsızlıkla bekliyorum.

    facebook, twitter ve instagram üzerinden de ulaşabilirsiniz.
  • unutulmuş kürtçe şarkıları gün yüzüne çıkaran ve geleceği parlak olan genç müzisyenleri tanımamızı sağlayan müzik kanalı.
  • müziklerini severek takip ettiğim özellikle görsel gücü ve ses kalitesiyle kendisini önemli bir yere konumlandıran müzik projesi. bence daha geniş bir alana hitap etmeleri gerekiyor. ermenice, lazca, arapça, farsça vs. gibi dilleride kayıt altına alabilirler, böylelikle bianet haber sitesindeki röportajın başlığını dolduran bir projeye doğru ilerlemiş olurlar.(öteki müzik kanalı)
  • uzun zamandır keyifle takip ettiğim müzik kanalı. paylaştıkları videolardaki seslerin canlı performans kayıtları olduklarını öğrendiğimden beri ilgim ve saygım daha da arttı bu ekibe. izlediğim videoların istisnasız hepsi albüm kaydı gibi. görüntüleri şiirsel. müthiş bir müzik arşivi oluşturuyorlar farkında olarak ya da olmadan. ne kadar insan kendilerinden haberdar, ne kadar takipçileri var bilmiyorum ama yaptıkları işin tarihe geçeceğini düşünüyorum. ve bu tarihe tanıklık ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. sayelerinde hiç bilmediğim, duymadığım birçok usta müzisyenle tanışma fırsatım oldu. umarım bir gün bir yerlerde kendileriyle de tanışma ve yaptıkları şeyin kıymetini onlara da söyleme fırsatım olur. sistemin pek de desteklemeyeceği böyle cesur işler yapan insanları desteklemenin, motive etmenin, yükseltmenin bize düştüğünü düşünüyorum. o yüzden bu entryi okuyan, onları dinleyip, izleyip beğenen herkesi kanallarına davet ederek kendi üzerime düşeni yapmak istiyorum. kalplerinde özel bir şeyler olduğunu hissediyorum ve bu histe yanılmamayı diliyorum. bu işler bu kalitede ve duyguda sadece yetenekle, parayla yapılacak şeyler değil, belli ki aşk var. yolları da, akılları ve kalpleri gibi açık olsun.

    bu video da kimileri için tekrar, kimileri için tanışma olsun;
    https://youtu.be/1zn79irjmmi
  • çok güzel bir proje olarak ortaya çıkmış, kürtçe müzik arşivi oluşturan youtube kanalı. kaliteli görüntü ve ses ekipmanına sahipler. umarım emeklerinin karşılığını alırlar.
  • genç kürt müzisyenlere sponsorluk desteği vererek çok güzel bir iş yaptığını düşündüğüm oluşumdur, umarım videoları daha da izlenir, duyulur, yaptıkları güzel işin karsiligini alırlar.
hesabın var mı? giriş yap