• bayanlara ücretsiz, baylara ücretli.
  • tinder başlığında hakkındaki olumlu bir mesaja denk gelmem üzerine, merak edip üye olduğum site.

    üşenmedim, bir saat profiller inceledim ve iletişim kurmaya değer tek birini bile gözüme kestiremedim. gideri olmayan ve evlenecek koca arayışında olan bir sürü kadın...

    sonuç; buradan hızlıca kaçınız. tinder'ın gözünü seveyim.
  • birkaç gün önce garip bir şekilde üyeliğiniz onaylandı diye mesaj atan site. bugün spamlar kutusunda gördüm. hızlıca oraya atmışım.

    ulan varlığını bile e-posta kutuma düşen mail ile öğrendim. meğer arkadaşlık (!) sitesiymiş.

    ne alaka ? ulan ismini duysam da google'a yazsam tamam belki spam falan bir şekilde geldi diyeceğim ama yok derken bir baktım, davarın biri ile aynı isim soyisime sahip olduğumuzdan e-posta adresinde, bir fazladan atması gerekirken, bir harf eksik atmış.

    spam kutumda 16 kadın ve fotoğrafları var. *

    ayıp ulan yaptığınız.
  • varlığına ve aktivitesine pek inanmadığım tanışma sitesiydi. aynı büroda çalıştığım evli bir arkdaşın ben de üyesiyim dediği güne kadar.

    bu söyleyeceklerim şaka değil ona göre. arkadaşım öyle çok yakışıklı, çok paralı biri değil. sadece hoş sohbet birisi. bu siteden görüştüğü hatunlarla yaptığı sohbetleri, kendisine atılan manyak fotoğrafları, ilk buluştuğu hatunların alsancak'ın ortasında yaptığı saxoyu, doyumsuzları, neden buluşmuyoruz diye yalvaranları, fantezileri gördükten sonra pes dedim.

    giren arkadaşlar dikkat etsin, çıkmak kolay değil.*

    not: (bkz: bir arkdaşım ekolü)
  • zamanında hayatımı pozitif anlamda değiştiren psikolog bir kadınla tanışmama sebep olan aşk platformu, eskilerin efsanelerinden.

    izmir'den pandora's box, bul beni.
  • eskilerin efsane çöpçatan sitesi, az ekmeğini yemedim..şimdilerde 40 üstü evlilik arayan, popülerliğini yitirmiş ücretli uygulama..bayan profillerinin bir çoğu sahte (bence)..
  • başlığında yazmadığımı görünce vefa borcu olarak uğradığım eski usul tanışma sitesi.

    daha önce başka başlıklarda yazdığımdan eminim ama başka konunun arasında bir kısım olunca derli toplu olarak yazmamıştım. şimdi uzun uzun yazabilirim. burası internetin hem yeni yeni keşfedildiği ve yayıldığı hem de en keyifli olduğu dönemden (2000-2010) bir sembol bence.

    yanlış hatırlamıyorsam itiraf.com ile bir bağlantısı vardı. orada reklamları dönüyor da olabilir. itiraf.com da nasıl desem yeni çıkan ayfon almak gibi havalı görülen veya avrupa yakası dizisindeki o entel ofis ortamı gibi orta-üst segment insanların takıldığı düşünülen bir yerdi. fular muhabbeti yapılacaksa tam yeri orasıydı işte. ben sözlük ortamını da o şekildedir diye tahmin ediyorum. hatta muhtemelen o dönem buradaki yazarların pek çoğu itiraf.com itirafçısıdır. neyse.

    siberalem bize erken facebook deneyimi (ülkemize 2006'da ancak girebilmiş) sunmuştu diyebilirim. profil hazırlıyorsun. fotoğraf, kısa bilgi yazısı, özellikler, tercihler ve arayışlar gibi alanları doldurup kendini markette alıcı beklerken buluyordun.

    sorun şu ki adamlar bundan da para kazanma yoluna gitmişlerdi ve cidden gözleri açmış. çünkü mesaj yollamak falan hep ücretli üyelik istiyordu. halbuki temel tanışma fonksiyonunu bedavaya verebilse milyonlara çok rahat ulaşır, artan trafikte öne çıkmak veya gösteriş yapıp göz boyayarak kızları "satınalmak" isteyen abazanları güzel silkeleyebilirdi.

    neyse ki yıllar sonra facebook'ta dürtme diye sunulan şeyin benzerini, göz kırpmayı sundular. bunun olayı, kızla karşılıklı göz kırparsanız günde bir mesaj atma hakkı vermesiydi. o mesajı da "msn adresim şu" diye kullanıp engelleri aşmış oluyorduk.

    ben burayı niye bu kadar seviyorum? çünkü tesadüfen veya bir sebeple görmezden gelinerek benim msn adresimi tanıtım yazıma iliştirmeme izin verilmişti. öyle alenen tüm adresi yazmadığım için de beni sadece tanıtım yazımı okuyacak kadar ilgilenip kafası biraz çalışan kızlar ekliyordu. yani resmen şans eseri hem seçme hem eleme yapabilecek bir profil oluşturmuştum. aynı tekniği arkadaş da deneyip denetçilerden sürekli ret yemişti.

    işte benim için o göz kırp, karşılık bekle, mesaj yaz, eklemesini bekle faslı böylece ortadan kalkmıştı. hoşlandığım hatuna göz kırpmam yetiyordu. bir de adres, biraz şifreli de olsa kabak gibi orada bulunduğu için benim profili kendisi bulup kendisi ekleyen de çok oldu. o zaman bile "yha arkadaşı eklerken adresini yanlış vermiş yanlışlıkla ekledim" yalanıyla kuyruğu dik tutuyordu kızlar. hiç de öyle yanlışlıkla eklenecek bir adresim yoktu çünkü. hala ikinci e posta adresim olarak kullanırım.

    buradan (yani yanlışlıkla seni ekledimci ama bence buradan) tanıştığım en değişik kızla evli bile olabilirdik. yıllarca msn'de yazıştık. o daha liseliydi tanıştığımız zaman. sevgilisi de vardı ama ben zaten yürümüyordum. sevgilisinin bizim bölümde, benim alt sınıfım olması ve kızın da ertesi yıl bizim fakülteyi kazanması tesadüf olamaz.

    sonraki yıllarda beni gizlice evime kadar takip etmeler*, uzaktan gözlemeler*, sevgilisinden ayrılıp ilk bana yazmalar ve açılmalar falan derken okulu bitirip, mezun olup, iş hayatına daldığım bir gün bildirim geldi. iki bilet fotoğrafı ve ankara'da sevdiği grubun konserine ikimiz için bilet aldığını belirten bir mesaj vardı. birkaç gün sonra geliyordu. zaten sonrası ondaki azim, bendeki toylukla evliliğe kadar giderdi. neyse ki o kıza karşı pek bir ilgim olmadığı için hayır demeyi başardım. çok sitem etti ama yıllar süren sıkı markajdan da nihayet kurtulmuştum. zaten çirkin veya boş beleş bir kız olmadığı için fazla uzatmadan başkasını bulup evlendi. belki hala facebook'ta arkadaşızdır hatta. işte siberalem böyle gerçek hayata bağlanan bir yerdi. şimdiki gibi sahte ve yapmacık tiplerin ya tutarsa diye salladıkları mecraların yanında a+++ kalite kalır. o ilkel arayüz ve kullanışsız yapısına rağmen.
hesabın var mı? giriş yap