• kutuptan gelen soguk hava dalgasi'nin turkiye versiyonudur. arada bir gelir, ama gelince de butun ulkeyi etkisi altina alip muthi$ soguklara sebep olur. hele bir de balkanlardan gelen soguk hava dalgasi ile birle$irse i$te o zaman seyreyleyin cumbu$u. 1987 kar tatilinin bunun sonucu meydana geldigini zannetmekteyim.
  • esas cümbüş, akdeniz üzerinden gelen yüksek basınç veya basra alçak basıncıyla karşılaştığı zaman kopar ki, önceleri kuvvetli lodosla başlayan fırtına gittikçe soğuyan havayla birlikte ortama neşe katar.
  • pek eskiden, doğu bloku'undan ayar aldık demeye gelirmiş. ben de hava durumu'nun habercisiciyim...
  • ülkemizi dışarıya bağımlı hale getirmeye çalışan şer odaklarının son oyunu. ithalatçı zihniyetin ne boyutlara geldiğini gözlerimizin önüne seren, birilerinin yine düğmeye bastığının* en büyük kanıtı. oysa cennet vatanımız anadolu topraklarında, kıçımızı donduracak, milli ve hamasi ne güzel soğuklarımız var, erzurum'da falan. birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde, bu oyunlara pabuç bırakmayalım! sarılsak ısınır mıyız lan?
  • bir türlü sıcak denizlere inmeyi başaramayan rusların son oyunu. madem biz sıcağa inemiyoruz, o zaman sıcak deniz diye bir şey de olmasın diyerek başlanmış bir harekettir, adı üstünde dalgalar halinde ilerlemektedir. bu durum karşısında, millet olarak, birlik ve beraberlik içinde savaşmak şu durumda kaçınılmaz olmuştur. mesela ben bu sebeple, ellerime hohluyorum şimdi. soğutamayacaklar, soğutamazlar, soğut....
  • son yıllarda izmirde böyle soğuk kış görmedik dedirten, yıllar sonra yeniden kar görme heyecanı yaşadığımız durum. ayrıca;
    (bkz: olumsuz hava kosullarinin sozluge etkisi)
  • isviçreli bilimadamlarının hala el atmamış olmasına şaşırdığım popüler aktüel dalga
  • normal hava $artlarinda bile elektrikli soba ile zorla oda sicakligina getirilebilen ögrenci evi odasini nasil isitacagimi kara kara dü$ündürmeye ba$lami$ dalgadir. gelecekse hemen gelip gitse de geldi geliyor heyecani yapmasak bari..
  • histanbul üniversitesi fizik bölüm başkanı soğuk havanın gelene kadar sürtünmeden ısınacağını ve bütün bu tantananın yersiz olduğunu açıkladı. bilmem kaçbinkmlik yolu gelirken sürtünme olmaması mümkün olmadığı gibi, fizikte çok yaygın bir kuramdır sürtünen şeyin ısınması diyerek halka açıklamaya çalıştığını fakat devlet erkanından gereken desteği görmediğini söyleyen prof.dr. feyza sürtünüpgeldi, yakında görevinden istifa edip anti-meteoroloji oluşumunun başını çekeceğini dile getirdi.
    (bkz: ekşi sözlük haber ajansı)
  • bir türlü gelemeyen, gecenin şu saatinde beni camkuşu eden, geleceksen gel abi çok naz yaptın dediğim dalga
hesabın var mı? giriş yap