*

  • sözde kendi neslinin sesi olan iki roman yazarak dünyaca ünlü olan, beat kuşağı yazarlarıyla j. d. salinger arası genç bir yazarın hiçbir inandırıcılığı olmayan hikayesini anlatan film. filmin diğer adı sidney hall'muş.
    holden caulfield olsa phony derdi.
  • logan lerman ve elle fanning'in baş rollerini paylaştığı 2017 yapımı film. bir diğer ismi sidney halldur.

    filmin konusu genç yaşta başarı elde eden bir yazarın ortadan kaybolması ve hayatının belli noktalarında neler yaşadığı.

    eleştirmenler tarafından pek beğenilmemiş gördüğüm kadarıyla fakat izleyici konusunda vasatın üzerinde kalmış gibi.

    film izle ve düşün tarzında. oyuncular her ne kadar iyi olsa da bazı noktalarda gerekli olgunluğu yansıtamamışlar ama hikaye geneline baktığım zaman farklı bir tadı olduğu ortada.

    hikayenin bazı kısımlarında karakterlerin yaşadığı dramı vermekte zorlanmasalar ya da izleyiciye bunu daha iyi yansıtsalar belki elimize yeni bir klasik geçebilirdi.
  • puanına aldanıp “izlememek” gibi bir hataya düşmeyin sakın. çok iyi filmdi. puanım:8,0
  • taze bitti. yavas basliyor ama guzel devam edip guzel bitiyore. baslarda darlanip kapamayin yani. imdb puanindan fazlasini hakediyor. optum.

    --- spoiler ---

    filmin sonlarina dogru gomuyu cikarma muhabbetinde ahanda yapistirdi kuregi cocugun kafaya diye bekledik ama olmadi. oldurdum diyince oraya meyillendik napak.

    --- spoiler ---
  • aldığı metascore ve rottentomatoes puanına inanamadığım film. o kadar başarılı o kadar güzel ki nasıl bu kadar düşük puan vermişler akıl alır gibi değil. muhakkak izleyin. bu yılın en güzel filmlerinden.
  • curfew ve uzun metraj versiyonu before i disappear filmlerinin yönetmeni shawn christensen'in ikinci uzun metraj filmi.

    önceki filmlerine göre hikaye sığ kalmış.
  • tıpkı, sürekli bunalım takılınca ünlü bir yazar olacağını zanneden filmin kahramanı gibi, osuruktan tayyare bir öyküye saçma sapan bir montaj uygulayarak sanat eseri yarattığını sanan kifayetsiz muhteris bir yönetmenden rezalet bir melodram..
  • üzerine düşünmesi hoş bir film. oyunculuk, kurgu, senaryo ayrı ayrı eleştirilebilir, beğenilebilir. bana göre bir şeyler oturmamış, eksik kalmış. ancak üzerine düşündüğünüzde, parçaları kendiniz yorumladığınızda çok başarılı bir film izlenimi oluşuyor zihninizde.

    izlenesi ve teması nedeniyle pozitif bir izlenimle tavsiye edilesidir.
  • ne bu böyle burada zırvalamışsınız, gayet güzel film
  • before ı disappeardan bence kat kat daha güzel bir filmdir. karışık olarak anlatması beni hep hikayeyi uyanık biçimde takip etmeye zorladı. çok daha iyi izledim. elle fanning de ilk defa bir filmde güzel oynamış diyebileceğim. melody karakteri o kadar güzel yazılmış ki bana ortalama gelen güzellikteki elle fanning oynadığı karakterin bazı tepkileri, davranışları sonucunda bir anda güzelleşti. bu olaylar tekrar tekrar oldukça tekrar tekrar güzelleşti.
    gayet etkileyici bir filmdi. bir anda güzel eğlenceli flört dolu sahneleri izledik, diğer bir anda kasvetli terk edilmiş yalnız bir adamın hayatını izledik. melody karakterindeki bir kadın cidden evlenmek istediğim bir kadın olurdu. sürekli onu anlamaya çalışırdım, anlayamaz onunla yaşardım. çok açık sözlüydü. sidney ne zaman yolundan sapsa ona gerçeği hatırlatıp başladığımız noktaya dön dedi --- spoiler ---

    "ıf we want this to work, we need to get back to this moment". sana karşı çıkacak sizin iyiliğiniz için sana yol gösterecek bir kadın. "since ı wear the pants on this relationship..." diyerek de bu özelliğini ortaya koyuyordu.
    sidney'in gözlerinde melody'i gördüğünde oluşan bir gülümseme var, ona gıpta ettim. bende uzun zamandır yok. istemediğimden reddettiğimden olmayan bir şey ama bazen istiyorum. yine bir an "ı'm gonna marry him." diyip diğer sahnede boşanırken evden eşyalarını toplaması asla sıkıcı değildi.
    --- spoiler ---
    bir erkek olarak hiçbir zaman anlayamadığım şey de şudur; bu kadınlar bizde ne buluyorlar da etkileniyorlar?
    yine sidney neden bu kadına bu kadar çekici geldi asla anlayamadım.
    bukowski neden bazı kadınlara çok çekici geliyordu gibi bir soru bu.

    filme vereceğim puan "vay anasını"
    gece 4'e kadar uyanık kalıp izletmiş ve buraya yazdırmıştır.
hesabın var mı? giriş yap