• bazı sifonlarda bir adet buton bulunurken bazı sifonlarda biri büyük diğeri küçük olmak üzere iki adet buton bulunmaktadır.

    bunun sebebi herkesin tahmin edebileceği gibi su tasarrufu sağlayabilmektir. ancak aramaya inandım ve sözlük'te konu ile alakalı bir başlık bulamadığım için yabancı bir kaynaktaki bilgileri buraya taşımaya karar verdim.

    katı atıkları temizlemek için kullanılan büyük buton 6-9 litre arasında su akıtırken, sıvı atıkları temizlemek için kullanılan küçük buton 3-4.5 litre arasında su akıtmaktadır.

    tek butonlu sifonlara göre çift butonlu sifonların kurulumu daha pahalı olsa da usulüne göre çift butonlu sifon kullanılan bir evde yılda 20 bin litre su tasarrufu sağlanabileceği hesaplanmıştır.

    kaynak
  • son zamanlarda gördüğüm en yerinde başlık

    kutsal bilgi kaynağı sonuçta ve bilgi içeren bir başlık ve entry görmenin tarif edilemez mutluluğu yaşıyorum.
    her seferinde ikilemde kalmak nedir bilir misiniz? hangisine basmalı diye düşünüp duruyor insan o anda.

    teşekkürler kardeşim, iyi ki varsın.
  • türkiyede iki butonlu rezervuar olsa da tesisatçılar bunu ayrı bağlamadığından aynı miktarda su akıtıyor. çok nadir yerlerde bu iki buton işlevli çalışıyor
  • olsun ben hep kucuk butonluk yapiyorum.
  • küçük olanın 4,5 litre su harcadığını düşünmüyorum, düşünmemek bir yana biliyorum. belki rezervuar farkı olabilir ama benim evimdeki dahil kullandığım ikili sifonlarda küçük olan en fazla 1,5 litre su atıyor, ki 4,5 litre zaten çok fazla sadece idrar için.

    ben daha çok bunu ilk defa duyan insanların olmasına şaşırdım. hiç görmemiş olanları tenzih ederim ama bir rezervuarda çift düğme görüp de 2 saniyede bunun ne için olduğunu anlayamıyorsanız bir sıkıntı olabilir beyinde.

    bir de "ben hep büyüğü basıyorum, hep ikisine de basıyorum" diyen geri zekalılar yüzünden bu gezegende temiz su kıtlığı çıkacak, hem de yakın zamanda. o zaman bu puştlara su vermeyin, teyemmüm alarak sıçsınlar.
  • oha çok iyi bilgi bu.
  • bunlar boş işler arkadaşlar. basmalı yerine çekmeli buton kullanırsanız akacak su miktarını kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.
  • içinizden çıkanlara göre basmanız gereken, aşırı çağa uygun ama türkiye gibi ortadoğu ülkesinin köylü ve çökelek kokulu halkına hitap etmeyecek icat.

    evet su tasarrufu ve uzun vadede doğa için mükemmel bir olay bu çift sifonculuk. maliyetli olduğu için çoğumuzun evinde yok, elit sayılan avm’lerse görebiliyoruz ama gözlemlediğim birçok klozette küçük buton bozuk oluyor.

    bir buton neden bozulur? hayvan gibi tüm gücünüzle abanarak basmaktan bozulur. gördüğüm tüm çift sifonların küçüğü bozuktu. eyy tük halkı sen eğitilmez bir güruhsun. ha suriler mi ? onların zaten allah belalarını vere...
  • başlığı okuyup (bkz: 25 litre belgesel) i izledikten sonra iklim krizine meydan okumaya başlıyorsunuz. bilginin büyüğü küçüğü olmaz ama bu müthiş bilgi.
hesabın var mı? giriş yap