• tamam, her ne kadar başlık "3000 metre yükseklikten paraşütsüz atlayan adama öleceksin demek" gibi görünse de, felaket sinir bozucu bir şey bu amına koyayım. günde 1 paket kadar sigara içen bir insanım ve her sigara ile ilgili sohbette yeşilaycı kankalarımızın "kanser olacaksınız oğlum" yahut "40'ını görürsen şanslısın" muhabbeti yapması deli ediyor beni.

    lan tamam biz de biliyoruz, ateşle oynuyoruz falan ama yapmayın bunu arkadaş harbiden kötü hissediyorum kendimi. tamam deistim ama söylemekten geri kalmayacağım bu yerel söylemi, allah düşmanımı kanser etmesin, lafı bile kötü.
  • (bkz: you don't say)
  • oysa ki, sigara içmeyenlerin "akciğer kanseri" dışındaki onlarca kanser türünden en az sigara içenler kadar riski olduğu düşünüldüğünde komik söylemdir.
  • aslında pek de yanlış bir cümler değildir. dünya sağlık örgütü kanser vakalarının %30 ila %50'si kadarının daha sağlıklı yaşam koşullarının arttırılmasıyla önlenebileceğini hesaplıyor. kurum kanser ölümlerinin 3'te 1'ine aşırı kilolu olmak, hareketsizlik, yetersiz beslenme, tütün ve alkol tüketimi faktörlerinin neden olduğu görüşünde. bu faktörler arasında en riskli olanı sigara; sigaranın kanser ölümlerinin %22'sinden sorumlu olduğu düşünülüyor. tabi hayat kalitesini arttırmaya yönelik imkanların ekonomik koşullarla doğrudan alakası olduğunu belirtmek gerek.

    kaynak: kanserle mücadele günü
hesabın var mı? giriş yap