• çok mantıklı hareket.

    sen kolanı iç, sonra nasıl olsa bir yolu var. mide kanseriyle mücadele eder devlet.

    ekleme: ya amk sigara tabii ki zararlı da insan hayatında pek çok zararlı şey daha var. hepsini çıkar o zaman.

    ekleme 2: başlık başıma kalmış.
  • fast food yiyenleri de kapsayacakmış sağlıklı beslenmedikleri için öyle diyorlar. ayrıca hovardalık yapanları da kapsaması muhtemel bulaşıcı hastalık kapma olasılığı olduğundan.

    öyle yaniii.
  • hala neden yapılmadığını merak edip durduğum olay. ulan insanlar kendilerini zehirliyorlar, hatta dumanıyla bizleri de zehirliyorlar, ben bu insanlara dünya ahiret zerre hakkımı helal etmezken bir de cebimden bunların kanser parasını ödüyorum! kardeşim kendini zehirleyen adamın neden kanser parasını ödüyorum lan ben! kaçak elektrik kullanan pezevengin parasını ödemekten ne farkı var bunun! normal yaşamını sürdüren adamın rahatsızlık masraflarını elbette ödeyeceğiz ama ömür boyu sigara içen, uyuşturucu kullanan, alkolün dibine vurup ciğerlerini sikerten adam tedavisini bi'zahmet kendisi ödesin.
  • hali hazirda abd'de hayat sigortasinda kullanilan kisitlama. saglik sigortasinda ise sigara icenlerin primleri daha yuksek oluyor, o sebeple siz siz olun birakin bu mereti.
  • kisir döngü olur. eşi çocuğu çolugu hepsi pasif içici onlarida mi cikarcaklar. çarparlar adami.
  • sigara icenlerin sigara icmiyorum diyerek beyan vermesiyle sonlanacaktir.
  • kısmen desteklediğim fikriyet. riski fazla olacağından çıkarmak yerine fazla prim alınması daha makul olabilir.
  • adaletsiz bir harekettir.sigara içmiyorum ama sigara içen bir adam benden çok vergi ödüyor her pakette dayıyolar da dayıyolar garibme. yani birisi sigorta kapsamından çıkartılacaksa içmeyenlerin çıkartılması daha mantıklı olur.

    not: bok için lan philip morrisin taşşağını emer gibi emecek ne var şu lanet şeyi
  • eğer olursa sosyal sigortalar kapsamında yapılması sosyal devlet ilkesine aykırı olacak hareket. o halde aynı mantıktan çok alkol içeni, intihar etmeye çalışanları, sağlık durumu sgk'ya giriş öncesi kötü durumda olanları da sigortadan çıkaralım tam olsun.

    özel sağlık sigortaları bu tür önlemler alabilirler fakat devletim bunu aklından bile geçirmesi abes. gerçi ileride sağlık ve eğitim dahil bir çok alanın özelleştirilmesi hatta zorunlu olmaktan çıkarılması düşünülürken bu tür fikirlerin ortaya atılması doğal.
hesabın var mı? giriş yap