• sınıftan ziyade dışlanan vatandaşlar olarak değiştirilse katılacağım önerme. zira avrupa da bu ayrımın aşırı derecede belirgin olmadığını görebilirken, amerika da kesinlikle farkedilen bir durumdur.
  • medeni denilen avrupa'da hala sınıfsal farklılıklar olduğunu gösterir.
    (bkz: ateistler hadi bunu da açıklayın)
  • kendisi yüzünden çocukluğumda ve ergenlik geçiş dönemimde filmlerdeki sigara içen erkeklerin nasıl karizmatik bulunduğunu bir türlü kavrayamadığım saçmalık. iyi yediler yıllarca bizi. ha sigara içmem, içmeyen insanı içen insana tercih ederim ama ikinci sınıf diye genellemek fazla oluyor.
  • sanırım isviçre ab üyesi olmadığından bu ülkede geçersiz olan varsayım.
  • tam bir yarrak kafalı tespiti.
    avrupa'da 2. sınıf vatandaş sayılan sigara içici, tütün sarıcı kızlar istanbul'a erasmus programıyla gelince parti kovalamayı biliyorsunuz ama amını siktiklerim.
  • bütün avrupa ve amerika filmlerinde başroldeki oyuncu fosur fosur sigara içer. vu bu şahıslar kendi yaşamlarında da fosur fosur içerler bu mereti. hatta sırf bruce wills özentisi olduğundan lucky strike içenler vardır. ancak bu insanlar hep birinci sınıf (bkz: first class) uçarlar.

    bazı sigar karşıtı yönetmenler de mevcuttur. başrol oyuncusuna - içmeyin şu zıkkımı.dedirten. yani velhasıl. sınıf ayrımı beynin içindekilerle yapılmalı. eldeki avuçtakiyle değil.
  • kendisinin 1. sınıf olduğunu ima etmeye çalışan garp kurnazı höngürdemesi.
  • sigara içenin restoranlarda, barlarda, cafelerde dışarı çıkmak zorunda olmasından bahsediyorsak doğru olan bir önermedir. ama bu türkiye'de, abd'de ve bilimum kapalı alanlarda sigara içmenin yasak olduğu ülkede de geçerlidir. ama batı avrupa'da en çok sigara içilen ülke olan fransa'da geçerli olabilir. çoğu kulüp ve barda sigara içilmesi için ayrı odalar yapmış adamlar ve öyle rezalet yerler ki sigara içenin ikinci sınıf görüldüğüne inanabilirsin, o yasayı çıkaranların da sigara içtiğini bilmesen. 5 m2 yerde 50 kişi sigara içiyor düşünsene.
hesabın var mı? giriş yap