• ikisi de zararlıdır fakat alkol zevk verme bakımından 2564 sigaraya bedeldir.
  • isyankarların legal olan alışkanlıkları!
  • alkol ölçüsünde alındığında zararsızdır fakat günde tek bir sigaranın öldürdüğü bile bilinen bir gerçektir.
  • yapılmaması gereken kıyaslama. kardeşi kardeşe düşman etmeyin...
  • ikisi de beyin hücrelerini katleder. alkol üzerine bir de rezil eder. sigara ise etrafı rahatsız eder.
  • akşamları içmeye çıktığımda içtiğim bira iki şişeyi geçmez o da haftada bir bilemedin iki defa.
    sigara içtiğim zamanlarda abartısız iki,üç paketi bulurdu tüketim miktarım hele ki final haftasında.

    sigara öylesine bir alışkanlık ki siz hiç içmek istemezseniz de eliniz daima sigara paketini arar.
    herhangi bir limit de sunmaz, birini yakıp birini söndürebilirsiniz.
    arkadaşım, eşi doğum yaparken ağzındaki bitmek üzereyken çıkartıp bir diğerini yakıyordu, sanırım bir saat içinde bir paket sigarayı bitirmiştir, eğer haddinden fazla sigara içerseniz nikotin krizine girersiniz vücuda giren nikotin artık kabul edebilir hadleri aşmıştır, baş dönmesi, mide bulantısı başlar ama bugüne değin tiryakinin nikotin krizine girdiğini duymadım ,ne kadar çok içerseniz vücut daha fazlasını istediği için limitsiz diyebiliriz.

    alkol ise herdaim içebileceğiniz bir içecek değil, ya bara gitmelisiniz yada evde olmalısınız.
    dünyanın çok büyük kısmında hatta neredeyse tamamında kamuya açık alanlarda alkol içilmesi yasak, central park'ta gezinirken beş paket sigara bitirebilirsiniz de bir şişe bira içemezsiniz, fakat new york'da bir kutu birayı barda iki dolara içebilirken sigara 12 dolardan satılır.

    beyoğlunda gezinirken bir bara oturdum, bir bira söyledim, arkadaşım canım sigara çekti deyince bir paket sigara aldım, en iyisi 7 milyon liraya satılıyor, biranın fiyatı ise premix dolum olduğu halde 10 milyon ve birayı içtiğim mekan sokak ortasındaki salaş bir rock bar.

    alkolün pankreas kanseri, diyabete sebebiyet vermesi bilinen gerçekler, fakat sigaranın içindeki 5000'in üzerinde zararlı hatta tanımlanamayan kimyasal içerdiği bir başka gerçek.alkölün günün belirli saatleri içinde boş vakitlerinizde içiyorken ,sigara için kamuya ait kapalı yerde içilmesi haricinde herhangi bir yasağı yok.

    sigaranın gırtlak, çene, dudak, yutak, yemek borusu, akciğer, kolon, mide, mesane ,böbrek, yumurtalık ve hatta meme kanseri nedeni olduğu istatistiki olarak ispatlanmış bilimsel bir gerçek.
    akciğer hastalarının yüzde doksanının sigara içenler olması aksi ispatlanamaz bir noktaya götürüyor, günde bir paket sigara içen bir kisinin akciğer ve diğer kanser türlerine yakalanma riski sigara kullanmayan bir kişiye göre 15 ile 25 kat riskli, risk deniyor fakat istatistik, akciğer kanserinden ölenlerin yüzde doksanının sigara içiciler olduğunu söylemesi riskten çok çıkmaz bir sokağı işaret ediyor.

    kanser, sigaranın azraillerinden sadece bir tanesi damar, kalp hastalıkları ile immün sistem hastalıkları yanında eşantiyon olarak dağıtılıyor.bunun yanında sigara, alkölün trafik kazalarında verdiği zararı, siz sigaranızı içerken, arkadaş, ana-baba, çocuklar ve karınıza fatura ediyor.her ikisi içinde kamusal zararlar gözardı edilemeyecek boyutlarda birisi daha göz önünde olsa dahi diğeri de saman altından duman taşıyor.

    alkölün, göğüs, karaciğer, rektum, boğaz, ağız, yemek borusu kanserleri için etken olduğu da bilinen bir diğer gerçek fakat kalp doktorları günde eser miktarda şarap alınmasının faydalı olduğunu söylüyor, alkolün zararını toplum açısından düşünürsek neden olduğu trafik kazalarından her yıl binlerce insan ölüyor ülkemizde.

    birisi bok birisi sidik lakin bokun büyüğünün alkol değil de sigara olduğunu düşünmekteyim,
    sigaranın kitle imha silahı olarak kullanılacağı günler gelir mi bilemiyorum fakat memlekimde sigara fiyatının, en dandik biradan bile daha ucuz satıldığını gördükten sonra, demek ki devletimizin bir bildiği var diyorum.

    bugün okuduğum bir haberde alköl içme yaşının yirmidörde çıkarıldığı söyleniyor fakat onbeş yaşındaki bir lise öğrencisi rahatlıkla sigara içebiliyor, çünkü fiyatı bu kadar ucuz olan bir mala ulaşmak hiç de zor olmasa gerek halbuki lise öğrencisi barda oturup bir bira sipariş edemez, güzel yurdumda sigara vs alkölde gelinen noktanın ,üzüm yemek değilde bağcıyı dövmek olduğunu düşündürüyor.

    not : seçme ve oy kullanma hakkı onsekiz iken içki satın alma, kamuya açık alanda içme yaşının yirmidört olması cevaplanamayacak bir muamma.

    kaynak : http://www.havanikoru.com/…ari/sigara_ve_kanser.pdf
  • alkol evet güzeldir. ama sigarasız gitmez. sigara içen bir kişi için bu cevap sanırım değişmez. ancak sigara alışkanlığınız yoksa pek güzel. hatta bırakanlardan duyduğum kadarıyla alkolün tadı daha güzel geliyormuş.
  • kadın erkek gibi, ayrı ayrı da güzeller, birlikteyken illa ki sorun yaratıyorlar (sabah uyanırken) ve ağızda birlikteliklerinden kaynaklanan acı bir tat bırakıyorlar ama değer mi, değer.
  • şu sayfanın sağ üst kenarından aniden fırlayan eskort kızların tercihini hatırlatmakta fayda var.. sigara: hayır alkol: evet..
  • ikisi de aynıdır aslında, ama sigara içmezseniz sağlıklı, iradeli derler ve tebrik ederler. alkol kullanmazsanız yobaz, dinci ve geri kalmış derler.
hesabın var mı? giriş yap