• dumanı içine çekmeyen insanlarda sigaranın bağımlılık yaratmaması gayet anlaşılır bir durumdur, sigara üzerinde kontrol kurmakla falan alakası yoktur.
  • (bkz: pasif içici)
  • bu insanlar genelde sigaraya baslamanin 3. yildonumunu kutluyorlardir. gelin gorun ki bu sureden sonra artik tiryakilesmeye baslamis insanin sigarasiz durumlarda "hiinnnggh.. hinnggh.." diye olan zavalli cigliklarini kimse duymaz.

    (ve hatta lutfen hemen bunu sozlukculerin aslinda demek istedikleri'ne giriniz)
    (bkz: potansiyel ayar oncesi onlem almak)
  • sigaranin gercekten bagimlilik yaptigina yillarca inanamamami saglamis bir ozelligim olarak, tum tiryakilere, psikolojik bagimliliga egilimli olup buna kulp arayan ve kendine yediremeyerek "nikotin bagimlilik yapiyo naapalim iste ehehe" gibi seyler uyduran, aslinda tek sorunu iradesinin varligini bile reddedecek kadar iradesiz ve umursamaz olmak olan kisiler muamelesi yapmis olmamdan dolayi aklima geldikce kendi kendime "e herkes benim gibi diilmis demek ki gercekten bagimlilik yapiyomus" diyerek tiryakilere olan hissimin "hay salak"tan "tuh bak"a donme surecine taniklik etmis bir sabit ozelliktir kendisi.
  • bağımlılık için (bkz: nikotin)
    ayrıca (bkz: cisimi ediom cisimi ediom popom kuru kaliyor)*
  • sigaranın kokusunu tadını seven, içtiğinde camel*, marlboro vb. gibi ağır sigaraları kullanan.. ve fakat ger gör ki çok uzun süreler tüketilen sigaraların bünye üzerindeki negatif etkilerini hisseden ve temiz ciğerlerini, enerjik canlı bedenini tercih eden insanların yaşadıkları durum, olgu..

    insanın bir eline sigara alıp, kendi kendisine :
    - şimdi ben bu sigarayı istersem içmeyebilirim.. istedigim kadar uzun süre sigara içmeyebilirim
    dedikten sonra,
    - bunun bilincindeyim o zaman içmemi engelleyecek birşey yok..
    diye düşünmek yerine,
    - şimdi bunu yakarsam kendimi kandırmış olurum, ne zamandır sigara içmedigim soruldugunda verecek cevap bulamam, en iyisi bu sigarayı da yakmayayım ve bir sonraki "istek hali"mi bekleyeyim
    diye düşünmek olmalı ve bu döngü sonsuza uzanmalıdır..

    bu konuya son olarak eklenecek önemli bahis, "sigaranın pezevengi olarak alkol" konusu üzerinedir.. alkol yogunlugu arttıgında dahi insanın sigara dürtüsünü kontrol edebiliyor olması ancak saglam bir irade ve "kolay kolay alkole teslim olmamak" ile açıklanabilir..
  • tiryakilik kavramından nefret eden bünyelerin, bir şeye sadece bağımlılık oluşturacak şekilde bağlanmaktan iğrenen insanların taşıdığına inandığım bir özelliktir. işin püf noktası sigarayı neden içtiğinizin bilincinde olmaktır. bir günde düzenli olarak belli sayıda sigara içmenin anlamı nedir? sigara canınız ne zaman isterse o zaman içilecekler, yapılacaklar kategorisinde bir nesnedir kanımca.
  • kesinlikle sigara icmeyi gerektiren anlardan biri gelipte catmadikca *** vs.. sigara icmeye cokta ihtiyac duymayan insan cesididir.. bu insan bu odaya gireceksin ve 1 hafta sigara icmeden duracaksin dendigi takdirde cokta zorlanmadan basarabilir bunu.. tiryaki bi insan duvarlari yumruklarken bu insan cesidi ' ulan bi sigara olsaydida icseydik' seklinde dusunceler gecirir kafasindan sadece..
  • sigara bağımlılığın, bünyenin geliştirdiği tolerans gibi birçok kişisel parametreye bağlı olması dolayısıyla normal olan durum. gerçekten bazı kişiler hayvan gibi sigara içtikleri dönemlerinın ardından hiç yoksunluk belirtisi göstermeden sigarayı bırakabilmektedir. bu durum benim gibi sigara bağımlılığı karteksinde sorulara göre 10 üzerinden 8 alan kişilerin gıpta ile kıvranmasına neden olmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap