• ciğer söktürücü faaliyet. bir ay zarfında ciğerlerde ne is kalır ne duman... elbette başlanılan spor koşu, yüzme, bisiklet, tenis gibi efor gerektiren bir spor ise.
  • (bkz: sporla üreme)
  • spor yapmak fitness salonlarına gitmeyi gerektirmez. üşenmeyip 20 dk dışarıda, doğal ortamda, altınızda kaymayan bir sanal koşu simulasyon zemini yokken yapacağınız, sizi hafifçe terletecek bir koşu dahi spordur. bahane aramaya da gerek yoktur koşmaya yer yok diye. herkesin sokağı var. binanın etrafında on tur dahi atsanız, merdivenleri bir kere inip çıksanız yeter. beyninizin dopamin salgılayıp mutlu olmanızı sağlar. paranız da cebinizde kalır.
  • bu benim yıllardır arzu ettiğim bir şey.ama gel gör ki kendimi motive edemiyorum.bir kaç kere denedim.fakat sosyal yaşamım bunun aksine olduğu için beceremedim.ama istiyorum.yardımcı olabilicek kişilerin yeşillendirmesini dilerim.
  • ilk aşama sigarayı bırakma işlemini tamamladım.pazartesi de spora başlıyorum.önümüzde ki yaza kadar full body antreman.önümüzde ki yaza fişek gibi giriyorum.şimdiden kendimi iyi hissetmeye başladım.
    şöyle aşağıya motivasyonumsu bir söz bırakayım.
    isterseniz değil,inanırsanız başarırsınız.
  • sonraki adim:
    sigaraya tek tuk baslayip sporu salmaya baslamak.

    bir sonraki adim:
    sigaraya baslayip sporu birakmak.

    ben deniz:
    spor hep devam sigara bazi bazi.bi ara elektronik sigara full.ekmegi kestim caya hala seker atiyorum.
  • askerde bıraktım sigarayı ve depresyon artı panik atak sonrası spor tavsiyesi aldım.
    seratonin salgılayıcı muhteşem bu ikili.
    t:sağlıklı yaşam formu.
  • sigarayı bırakalı yaklaşık 10 gün, koşuya başlayalı 2 gün oldu. 6 yıl sigara içtikten sonra koşmak çok zormuş bunu anladım ama gittikçe daha kolaylaşacaktır, ilk günlerden zorlanıp pes edersem hiç başaramam.

    ilk gün 20 dakika ısınmak için tempolu yürüyüş+ 10 dakika koşu+ 20 dakika soğuma yürüyüşü.

    ikinci gün 20 dakika ısınma yürüyüşü+ 15 dakika koşu+ 20 dakika soğuma yürüyüşü yapabildim.

    sigara yüzünden ciğerleri öldürmüşüm, 29 yaşına gelen bir insanın 10-15 dakika zor koşması rezillik. umarım en kısa sürede bu süreyi yarım saate çıkartabilirim.

    ayrıca spor kesinlikle sigarayı unutturuyor insana, son 2 gündür sigara içme isteğim daha da azaldı, canım daha az çekiyor sigara.
  • bu yapılmazsa bırakmak zor olur. spor yapınca o anki dinamiklik, ciğeri hissetmek, kan dolaşımı... yani o an sigara içtiğinizi hayal edin. aşırı şekilde kendinize acırsınız, neden daha önce bırakmadım dersiniz.

    kös kös otururken bu hisler olmaz, tekrar içme riski yüksektir.

    sigarayı bırakıp dengeli beslenmeye başladım yani bırakmadan önceye göre daha az yiyorum.

    tavsiyelerim;

    *sigarayı bırakın
    *diyet yapın
    *küfürü bırakın
    *adam dövmeyi bırakın
    *tartışmaya girmeyin
hesabın var mı? giriş yap