• gına getiren satılık araba durumu. herkesinki mi şişirme olur? ayrıca bu araçlar hasarsız olana göre en azından bariz şekilde daha uygun fiyatlı olması gerekirken daha pahalı olan bile var.
  • ikinci el araç piyasasının içler acısı olduğu durumdur.
    başlık : hata hasar kusur yok
    açıklama : benden önceki sahibi aracın içinden geçmiştir bende iken hiçbir hasar kusur olmamıştır. tavan boyalı ancak benden önce olduğu için sıfırından fazla fiyat çekiyorum.
  • bu şerefsizlerin yüzünden üç lira sigorta parası ödememiz gerekirken yedi lira ödüyoruz.
  • ülkede herkes pompacı olduğu için herkes şişiriyor dediğim konudur.
  • talep olmazsa fiyatları düşer bunlarında, tabire bakın sigorta şişirmesi, sigorta ya da usta ya da müşteri demek ki bundan para yemiş ki hasar kaydını yüksek göstermişler. satan ya da satan kişiden önceki yaptıran kişi bundan alabileceği faydayı almış üstüne daha para istiyor aç gözlü.
    işte burada bütün sorumluluk tüketiciye düşüyor , almasın kardeşim tüketici , o sigorta şişirmecisi tiplere para kazandırmasınlar.
  • geçen bi twit vardı, "araçta değişen boya yok ama ağır hasar kayıtlı, ne yaptınız arabanın kalbini mi kırdınız". şeklinde. devlet el atmazsa sonu iyi değil, amerika da tam emin değilim modelin son satış fiyatını geçemiyorsun galiba, sistemden kontrol ediliyor, satış hangi kanalla yapılıyorsa engel oluyor benzer sistem lazım.
  • böyle bir şey tam olarak yok diyemeyiz. bizzat karıştığım trafik kazasında aracımın sağ tekeri koptu, ön hava yastıkları açtı. aracımın kasko değeri 27.000? civarı o dönem. ama önceden bildiğim bir kaç olay yüzünden eksperle tartıştık, önce sanayiye gittik 6500? gibi aracın biteceğini söylediler, ısrarla yetkili servise taşıttım aracımı, ama eksperin ağzını yüzünü seveceğim (kazadan bir gün sonra otopark çıkışı yaşanıyor bu olay) neyse yetkili servise gidince aracın toplam masrafı 26.000 ? çıktı, akabinde anlaşmaya oturduk, elim güçlendi artık. bunlar bana aracın kazalı halini satıp bana 30.000? ödemeyi teklif etti 32.000? de anlaştık. aracın kazalı halini 12.000 ? ye satıp üstünü bana ödediler, pert kaydı oluşmadı. sanayide yine 6-7 bin gibi bitecek muhtemelen ve 10.000? hasar kayıtlı olarak sunulacak. bence pert kaydı oluşması lazımdı ama sigorta böyle kârlı gördü.

    sonuç olarak sigorta şirketleri işine geldiği gibi kayıt oluşturabiliyor, bazen pert olmayacak aracı perte çıkarırken bazen pert araca normal hasar kaydı girebiliyor.
    not : al-satçı değilim galerici hiç değilim.
  • sigorta şirketleri hayır kurumu sanki, milletin sineğin yağını çıkardığı düzende servislere bol bol para vereyim diye dükkanı bekliyor.

    arkadaş onarım ücretini şişirse şişirse yetkili servisler şişirir. karbonsuz polen filtresine 120 tl diyen bir işletme sonuç olarak.

    edit: büdüt.
  • yeni nesil "nasil bir laf soyleyeyim de bu gotu basi dagitmis arabami satayim?" yalanidir. sigorta sirketleri salak mi da cebinden cikacak parayi yukseltsin.

    araç agir kazaya karismistir, sigorta sirketi expertizi bakar araca. eğer orijinal parcalar ile tamiri sonucunda aracin degeri kadar ya da yakini cikarsa perte cikarirlar. sigorta ve arac sahibi adina win-win durumudur. yani kimse cebinden fazla para cikmasini istemez.

    sigorta sisirmesi ancak bu kazali arac sahibi yaptirmakta israr ederse ve orijinal servis parcalariyla yapilirsa tramer kaydinda cok yuksek cikar. ornek olarak led teknolojili yeni farlar cok yuksek maliyetli. bmw serilerinin tek fari 10bin civari diye biliyorum.

    bu tarz sigorta sisirmesi sonucu yuksek cikiyorculara, bedelsiz tramer gozukenlere inanmayin, sattigi aracin yanindan gecmeyin.
  • aslan yürekli bir cumhuriyet savcısının iyi bir ekiple bu ilanları ve sigorta şirketlerini inceleyip, hepsinin ipliğini pazara çıkarması gereken durumdur.
hesabın var mı? giriş yap