• tek kanallı zamanlarda yayınlanan abdullah namlı, sihirli pabuçları ve urganı olan çocuk süperkahramanın maceralarını anlatan çizgi filmin sloganı.

    abdullah postmodern bi kahramandı ve de yenilikçiydi. zira kendisi, klasik türk kahramanların ulaşım aracı olarak atın kullanılması klişesine son vermiş, onun yerine deve kuşunu kullanmıştır. başı sıkıştığı zamanlarda çağırdığı devekuşu, apoyu sihirli pabuç ve urganının kafi gelmediği durumlarda türlü tehlikelerden kurtarırdı ki ben, apo-devekuşu ilişkisini redkit-düldül, köroğlu-kırat, tarkan-kurt, tenten-fındık ilişkisinden hep daha samimi ancak daha seviyeli bulmuşumdur. ayrıca abdullah muhafazakar ve edepli tarzıyla diğer süper kahramanlar arasında ahlaki anlamda da sivrilmekteydi.

    bir de şöyle bir şarkısı vardı:

    abdullah abdullah bir hayal oğlan
    abdullah abdullah bir garip oğlan
    sihirliydi pabuçları,sihirliydi urganı
    bir de deve kuşu vardı,kurtarırdı onları

    yalnız bi kusuru vardı aponun. teknik aksaklıklardan ötürü olsa gerek, biraz tele tubbie tadında yavas hareket ederdi. olsundu. o bizimdi, içimizden biriydi.
  • abdullah abdullah bir küçük oğlan
    abdullah abdullah bir garip oğlan
    sihirliymi pabuçları, sihirliymiş urganı
    bir de cini varmış ki, kurtarırmış onları

    şekilndeki şarkının sözlerinden bir kuple. pabuç kısmının akılda kalması ilginçtir. hollanda'dan gönderilen bir cillop sarışın bir bebeğe, pabuçlarına ithafen "abdullah" adını vermişliğimiz vardır.
    hayal oğlan kısmı ise sanırım tamamen yanlıştır.
  • "sihirli pabuçlar, yalvaç ural'ın televizyona uyarlanan ünlü eserlerinden biri. yalvaç, "sihirli pabuçlar"ı önce küçük bir kitapçık olarak hazırlamış. ama bu küçük kitapçık nasıl olduysa, hollanda televizyonu nos'ta çocuk programları yapan bir yetkilinin eline geçmiş ve bu yetkili kitabı o kadar çok sevmiş ki, ne yapıp yapıp ural'ı bulmuş, bu küçük kitabı beşer dakikalık çizgi film yapması için ikna etmiş. yalvaç ural'da kolları sıvayıp, "sihirli pabuçlar"ı on bölümlük bir dizi haline getirmiş. sunder erdoğan'ın usta işi çizgileriyle de bir başka güzellik kazanan "sihirli pabuçlar"", nos'ta bir yıl boyunca gösterimde kalmış. daha sonra yalvaç ural'ın uluslararası "polonya gülümseme nişanı" ve "şövalyelik" ödüllerini alması üzerine eser bu kez 1990 yılında trt tarafından, denge animasyon'a yirmi altı bölümlük bir dizi çizgi film olarak hazırlatılmış. çocuklar tarafından çok sevilen, şarkısı dillerden düşmeyen "küçük abdullah ve sihirli pabuçlar"ı ural, erdoğan'la bu kez de çizgi roman olarak hazırlamışlar. önel yayınevi, sihirli pabuçlar'ın serüvenlerini sizlere iki kitap olarak sunuyor. türk masal motifleriyle de süslenmiş, bu özgün çizgi romanı, okurken elinizden bırakamayacak, siz de abdullah ve sihirli pabuçlar'la birlikte serüvenden serüvene koşacaksınız."

    kaynak; arka kapak
  • wizard of oz'da vardı bu pabuçlar. topukları üç kere birbirine vurup: (bkz: ''home sweet home'') denildiğinde eve götüren sihirli pabuçlar...
  • sallıyor olmayayım ama 90-91 gibi yayınlanan ve turgut özal'la beraber tv'ye dair hatırladığım ilk şeylerden biri. silinmiş aklımdan yıllar sonra buldum.

    bir de bizim servisin şöförü mü abdullahtı yoksa ben mi çok abdullah yaptım kendisini o çocuk kafamla bilemiyorum.
  • bir tek benim hatırladığımı zannettiğim, burada görünce bi an mutlu olduğum çizgi film. kime bahsetsem hatırlamıyor! hatta benim hayal ürünüm olduğunu düşünmeye başlamıştım artık.. kocamandı o pabuçlar, ama giyince ayaana cuk diye otururdu.. evet evet, vardı öyle bişi..
  • şarkısı tam olarak şöyledir:

    abdullah abdullah * bir küçük oğlan
    abdullah abdullah bir garip oğlan
    sihirliymiş pabuçları, sihirliymiş urganı
    bir de dev kuşu * * varmış hep, kurtarırmış onları
  • vhs kamera ile, televizyon ekranindan sans eseri kayit edilmis acilis muzigi:

    https://www.youtube.com/watch?v=frez8mifypq
hesabın var mı? giriş yap