• nam-ı diğer, çük adam.
  • (bkz: fucker)
  • ki$iden ki$iye degi$ir.. kimisine hic konusmayan, sus pus olup kosede kendi halinde oturan biri sikici gelebilirken, kimisine de surekli konu$an, geveze, $aklaban ya da donup dolasip hep ayni seyleri tekrarlayan insanlar sikici gelebilir. ben $ahsen bu ikinci tip insan modelini yuz bin kat daha sikici bulurum, zira sessiz ki$i durur durur adam gibi bir laf eder ve gunumu aydinlatirsa, onun alninda opmek isterim.. diger geveze ise benden uzak dursun, milletin maskotu, $ak$akcisi olsun..
  • (bkz: sikici olmak)
  • tanımlarken bile sıkan kişidir. terlik gibidir; olmadı, ev toplaşmalarında halı üstünde dans etmekten kirlenmiş çorap gibidir. değil görünce, eskeza düşününce bile esnersiniz sıkıntıdan. kendi aralarında gayet mutlu mesut yaşayabilen bir türdür. genelde "orta sınıf" denir de, "vasat sınıf"tır aslen... gariptir, üzerine en çok düşünülen ve en güçlü kelâmın edildiği insanımsı türüdür. tezer özlü'nün "ölmek istedim, dirilttiniz" dediğidir; wilhelm reich'in "dinle küçük adam" dediğidir. charles bukowski de "genius of crowd"da anlatmış kendilerini http://www.youtube.com/watch?v=wp3_pb9pw7w.
  • kimi zaman insanin kendini sikici bulmaya baslamasi cok fenadir. bir grup arkadas oturmus eglenirlerken, siz de gruba dahil olan biri olarak eglenmeye, baskalarini eglendirmeye calisirsiniz. gel gor ki bir zaman sonra ortada donen muhabbete ek olarak soyleyecek hicbir sey bulamazsiniz, akliniza gelen her sey ne akil doludur, ne de eglendiricidir, size bile komik gelmez. ama siritmaya devam edersiniz. digerlerinin soyledikleri de tatmin etmez, "anlatilmaya deger ne vardi ki simdi" dersiniz, olagan bir aniyi cok acayip bir seymis gibi anlatirlar. ama sizden baska herkes egleniyordur. siz siritmaya devam edersiniz. anlatacak hic mi bir seyim yok, bu insanlarla paylasabilecegim tek bir dusuncem de mi yok dersiniz, hayatinizi gozden gecirirsiniz ve hicbir sey bulamazsiniz. siritmaya devam edersiniz. ta ki yanak kaslariniz agriyana kadar. ama ertesi gun yine anlatacak bir seyler bulursunuz ve huzur gelir, bir sonraki tikanmaniza kadar.
  • "biz kendimizden bahsetmek isterken, bize kendisinden bahseden insandır."

    annie vivanti
  • bu benim sanırım, kendimle yaşamaya dayanamadığıma göre.
hesabın var mı? giriş yap