• istanbul cumhuriyet başsavcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulunan prof. dr. orhan kural, dilekçesinde;

    "sıla gençoğlu'nun 'karanfil' adlı şarkısında 'bi sigara yak' sözünün 5 kez tekrarlandığını ve şarkının youtube da 15 milyonun üzerinde dinlendiğini belirterek, "özellikle gençler arasında sevilen ve örnek alınan sanatçının hayranları genelde orta ve lise eğitimindeki çocuklardır. beğenenlerden yüzde 5'inin bilinçaltına etkili olarak sigaraya başlamasına neden olması halinde kanına girdiği öğrenci ve genç sayısı ortalama 750 bin civarında olacaktır." dediği hede..

    bkz. ilgili haber
  • haklı davadır. bu davayı açan orhan kural olsa bile.
  • ahmet kural-orhan kural.
    bu nasıl bir rastlantıdır.
  • sıla ve cem yılmaz hep aynı amaca hizmet eden aileler olduğu için olabilir mi?

    https://mobile.twitter.com/…tus/1182961720840675328
  • ülke yangın yeri milletin derdi saç taramak amk.
  • güldüm.

    buna göre izmir'e ah bir ataş ver şarkısı için,
    şebnem ferah'a sigara adlı şarkısı için
    ezginin günlüğü'ne sigaramın dumanına sarsam şarkısı için
    ....vs
    dava açmak lazım. hatta alkolü de katalım, tanju okan filan, duman mesela hem adı duman hem de içerim ben diye şarkıları var.

    o değil de murat kekilli bu akşam ölürüm dedi de millet intihar ettiği zaman neredeydiniz??!?!!11
  • rtük kafalı zihniyetten kurtulamadığımızı kanıtlayan davadır.

    hayyam’ın rubaileri, tanju okan’lar, dario moreno’lar ve hatta orhan gencebay ve müslüm gürses, zeki müren ve duman da yasaklansın.

    80 darbesinde bile bu kadar baskı ve sansür yoktu arkadaş.
  • trajikomik.

    sanatı gündelik konuşmaların ve hatta bir yere kadar hukukun etki alanından çıkarmak gerek. orhan pamuk da mesela bir nakkaşın kendini kör etmesini işler benim adım kırmızı adlı harika romanında.
    onu da yasaklamak gerek bu bakışla.
    bu tip yargılamalar sanatı, yaratıcılığı, üretkenliği öldürür. doğu toplumlarında kronik bir sorun. birey olabilmemiz için otoritenin bizi biraz 'salması' lazım. umarım o günleri de görürüz.
  • önce çiftlik bank sahibi tosuna plaket verirken olan fotoğrafları ile alakalı hesap vermesi gereken adamın, suçlamalardan kurtulmak için siyasal islamcıların kolayca hedef alabileceği günümüz pop müziğinin orijinal üretim yapan nadir şarkıcılarından olan sıla üzerinden prim yapma algısından başka bir şey değildir.

    sen profesör olup da şarkıda geçen sigara kelimesini duyunca etkilenip sigara içecek, "mantığı ile hareket edemeyecek" nesil yaratıyorsan, hatayı şarkı sözlerinde değil, kendinde arayacaksın orhan efendi.
hesabın var mı? giriş yap