• feanor'un mücevherleri, ağaç ışığının son parıltıları. tarihleri silmarillion'da anlatılır, feanor tarafından ağaç ışığından yapılışları, elbereth'in kutsaması, ağaçların ölümünün ardından finwe'nin katledilişi ve silmarillerin bauglir morgoth ve ungoliant tarafından çalınışları, ungoliant'ın ağaç ışığının son parıltılarını yutmak isteyişi ve bauglir morgoth ile savaşı. feanor'un silmarilleri geri almak için akrabalarını katledişi ve mandos'un lanetiyle beleriand'a dönüşü. feanor'un ölümü ve elfler ve morgoth arasındaki sonu baştan belli, umutsuz savaş. ve silmarillion'da anlatılır öfke savaşı, vanyar, noldor ve edain'in morgoth'u yenilgiye uğratışı, ejderlerin efendisi kara ancalagon ile silmaril'in taşıyıcısı kutlu earendil arasında, gökteki savaş. yine silmarillion anlatır, feanor'un oğullarının son ihanetini, lanetin tamamlanışını, silmarillerin gökte, ateşte ve denizde asıllarını buluşlarını. silmariller, noldor'un ortaya koyduğu tüm işler arasında en güzeli, feanor'un şaheseridirler. ve yine onlar, arda üzerinde iluvatar'ın çocuklarının ellerin yarattıkları arasında en derin acılar ve yıkıma sebep olanlarıdır.
  • geçenlerde izmir körfezine demirlemiş bir geminin ismi olup, vapurla yanından geçerken dumurlara sürüklemiştir.
  • silmariller elflerin tarih boyunca yaptıkları en önemli eser olarak bilinirler.. bu gerçek, silmarilleri yapan feanor'a elflerin en yeteneklisi ünvanını da kazandırmıştır.. feanor, valinor'un gümüş ve altın ağaçları telperion ve laurelin'in ışıklarını 3 mücevher içine hapsetmeyi başarmıştır.. ancak yaptığı işin mükemmelliği kendi gözünü de karartmış ve mücevherlerine büyük bir takıntıyla bağlanmıştır..

    melkor ve ungoliant, valinor'un ağaçlarını katlettikten sonra doymamış, feanor'un yaşadığı formenos'a giderek, feanor'un babası finwe'yi öldürmüş ve silmarilleri çalmışlardır.. melkor, silmarilleri sahiplenerek orta dünya'daki kalesi angband'a dönmüştür.. bu olaylar üzerine feanor oğullarıyla birlikte ünlü yeminini etmiştir.. bu yeminden sonra feanor ilk akraba kıyımını gerçekleştirmek pahasına orta dünya'ya melkorun peşine düşmüş.. beraberinde sürüklediği elfler ve melkor arasında umutsuz bir savaşın başlamasına neden olmuştur.. bu savaş feanor'a ölümden başka bir şey kazandırmamış, balrogların maia'sı gothmog tarafından katledilmiştir..

    yıllar sonra beren erchamion, luthien tinuviel ve finrod felagund'un da yardımıyla morgoth'un tacından bir silmaril çalmayı başarmıştır.. ele geçirilen silmarili göğsüne yerleştiren earendil, orta dünya'daki umutsuz savaşı bitirmek için valar'dan yardım istemeye karar vermiş, silmarilin sayesinde büyük denizi aşıp valinora ulaşmayı başarmıştır.. earendil'in yakarışına kulak veren valar, melkor'a karşı war of wrath'i başlatmıştır.. savaş sonunda melkor mağlup edilmiş, silmariller geri alınmıştır..

    ancak feanor'un oğullarının ikisi, savaştan sağ çıkmayı başaran maedhros ve maglor, babalarının yeminini unutmamış, silmarillerin ikisini valar'dan çalmışlardır.. ancak silmaril'lerin laneti her ikisinide delirtmiş, maedros silmarille beraber lavlarla dolu bir yarığa atlayarak intihar etmiş, maglor ise silmarilin lanetinden onu okyanusa atarak kurtulmuştur.. feanorun çocuklarından tek hayatta kalmayı başaran odur, efsaneler onun halen arda kıyılarında hüzünlü şarkılar söyleyerek dolaştığını söyler..

    valinor'da kalan tek silmaril ise earendil'in alnına yerleştirilmiştir.. earendil gökyüzünde gemisiyle gezerken arda'da yaşayanlar hala son silmaril'in ışığını görebilirler.. akşam ve sabah yıldızı olarak..
  • ardalogy'i borclu olduğumuz kişi..
  • nickinin hakkını veren 6. nesil yazar. hoşgelmiş, bize orta dünyadan birşeyler getirmiş hem...
    (bkz: akraba kıyımı)
  • a-17 nin gülü, bilgi işlem in göz bebeği, noldor**un thalion hurini, içilesi, sohbet edilesi bilgi üniversitesi insanı. bizim okuldan olmayan çocuğa* anlayışlı davranan, lab güruhunu baran ın şerrinden koruyan dost.
    ayrıyetten;
    (bkz: duman avcısı)

    merhaba minik kardeş!*
  • eskiden jv clanında cs oynayan birisinin nicki. sozlukteki silmaril ile aynı kişiler mi bilinmiyor.

    edit : o kişi değilmiş.
  • daha yeni tanistigim ve neden daha once tanimadigim icin hayiflandigim guzel insan. ben de seni tanidigima cok ama cok memnun oldum. senin gibi adamlarin dostum olmasi cok guzel.
  • yuzuklerinefendisi.com'un vazgeçilmezi ve ayrıca istanbul tayfasının can insanlarından, eğlenceli varlık. 11 kişilik ve yeterince gürültülü kafilemizi bir cafe'ye yerleştirebilecek kadar da gözü pek ayrıca *

    bundan sonraki tabu maceramızda biz yeneceğiz diyerek kendisine burdan selam ediyorum. yahoo'ya daha sık uğramasını temenni ediyor, bir türlü konuşamadık doğru dürüst diyorum.
hesabın var mı? giriş yap