• program ekle kaldır listesinde ne işe yaradığını hala bilmediğim programlardan biri.

    bi bunu anlamıyorum bir de c++ redistributable bilmemne olanları, bu sürüyle var bir de, hepsi ayrı ayrı bir işler yapıyor herhalde.

    geçenlerde 1-2 tanesini kafama göre kaldırdım birşey olmadı gerçi.
  • "cross-platformmuş bu negzel deneyelim bakalım" diyerek browserlarda çalışması için gerekli olan plug-in indirilmeye çalışıldığında karşınıza iki seçenek çıkar.

    1.windows
    2.mac os x

    ekrana bakılır bi süre, "cross ne ki, platform ne ki" diye iç geçirilir, gülünür ardından alt+tab ile eclipse'e gerli dönülerek çalışmaya devam edilir.
    (bkz: ah be abi)
  • microsoft'un tekelini kullanarak zorla yayacagi teknolojilerden biri.

    su anda "ama flash her yerde yuklu, silverlight'i hangi son kullanici alip yuklemis" diyor olabiliriz ama microsoft bunu kullanicilara "kritik guvenlik yamasi" adi altinda kullaniciya sormadan bile update mekanizmasi uzerinden yukleyebilir, wga ile yaptiklari gibi.

    edit: dedigim cikti.
  • hiç yaşamadığına göre öldü iddiaları asılsızdır.
  • windows 8'de desteklenmeyeceğinin açıklanmasıyla tek kalesi windows phone kalmıştı.

    son haberlere göre windows phone 8 de winrt tabanlı olacak gibi.
    yani wp7 için yazılmış silverlight uygulamaları wp8'de legacy olarak çalışacak.
    arm tabanlı windows 8 tabletlerdeki ie10'da ise silverlight çalışmayacak!

    sonuç: silverlight öldü, yaşasın html5!

    bundan sonra yeni bir projeye silverlight ile başlamak aptallık olur kanaatindeyim.
    belki, çalışacağı platformları kontrol edebildiğiniz için, intranet uygulamalarını istisna tutabiliriz.
  • video oynatımında bildiğin gudubet. şimdi boku kime atacağımı bilemedim ama diğer video servislerinin üstüne microsoft showcase'de de bu olay problemli olunca sorunun silverlight'ın kendisinde olduğuna kanaat getirdim.(yamulmuyorumdur umarım) fast forward'da buffering iyi, güzel, anlaşılabilir de rewind yaparken hangi akla hizmet buffering yapar bilemedim. hani nerde local cache? yedin mi lan? yoksa unuttun mu hemen balık hafızalı! rewind ettiğim noktadan ilerisini de yeniden yüklüyor. israf değil de ne? youtube silverlight kullansa bandwidth ne durumda olur tahmin edemiyorum. bu haliyle neresinden tutarsan tut elinde kalıyor adamın.

    üniversite lansmanlarında ilk zamanlar silverlight'ı yüceltmek için "bağlantı hızınızın durumuna göre bitrate otomatik olarak ayarlanıyor" falan filan deniyordu. (iis smooth streaming) her ne kadar ikisini kıyaslayamasam da flash için de dynamic streaming var. temelde bu noktada da bariz bir fark yok.

    trt silverlight'a geçmişti bi ara. sonra yine media player'a dönmüşler. tabi onların yaptığı canlı yayın içindi ama kim bilir nelerle karşılaştılar da geri döndüler. ttnet'e "efferim oğlum ehmet saada prefo" diyor, oyumu çok güzel bomboktan yana kullanarak olay mahalinden uzaklaşıyorum.
  • .net programlama ağırlıklı multimedia engine ve bunun browser componentından oluşan, şu an alpha düzeyinde plugin. firefox 2 için de plugin çıkmış fakat indirip kurduktan sonra restart falan etmeden olan biteni algılayamadı.
  • asıl amacı windows presentation framework altyapısını web'e taşımak olan cross platform yapıdır. microsoft'un yıllardır peşinde koştuğu, .net ile yazılmış uygulama hem windows'da hem mac os'da, hem linux'da hem webde çalışsın planının adımlarından biridir. henüz wpf'in tümünü desteklemediği için kod paylaşılabilirliği istenen düzeyde olmasa da umut vericidir. flash'a rakip olarak düşünülmemeli, her ne kadar lansmanı multimedia uygulamalar ile yapılmış olsa da, asıl amacı .net framework'un küçük bir versiyonunu browser'lara plug-in olarak yükleyerek .net uygulamalarını web üzerinden rich client yapısı ile sunmak olan projedir.
  • bir seçim sonucu için kurmayacağım program, hele ki ttnet için.
hesabın var mı? giriş yap