• hapse girdiginde ona afrika kabile inanclarini asilayip ozune donmesini saglayan yasli voodoo buyucusunun oldurulmesi* ve uyusturucunun da etkisi ile deliren, ya da uyanan` adebisi, ilk once hapisanede uyusturucu isini yoneten patronu nappa yi bir katakulliyle* aidsliler kogusuna yollayip ortamdan uzaklastirmis zamanla yerini saglamlastirip aga olmus, hapisane sorumlularini degistirtebilecek bir yere gelmistir, feci pictir tezgahladigi komplolar itibariyle. degismez aksesuar olarak zeminle*arasindaki surtunme katsayisi 1.3 falan olmasi gereken bir bere* ve bir cift kulaklik*tir. favori karekterim bu ama gidici gibi gorunuyo eleman.
  • cine5 te yayınlanan oz adlı dizideki bi karakterin adı adebisi
    ama yazılış böylemidir bilemem...
  • hakkin rahmetine kavu$mus bir insan evladi, yandan yemi$ takkesi ile mütevazı bir ki$ilik sergilemi$ti, yazik oldu.
  • bunun yaninda evlenmek isteyen fakat hapisanede olmasi nedeniyle (toren icin) disari cikamayan, mustakbel esiyse kisitlamalar nedeniyle hapisaneye alinmayan bir mahkumun* imdadina yetmis, hem nikah sahidi hem de gelinin temsilcisi olarak rahip karsisinda yemin etmistir (komik tavirlar esliginde), bir nevi gelin gitmistir yani, boyle komik, neseli anilarimiz da vardir, oz adebisi'siz konmamaliydi, kendisini aniyoruz ve berelerimizi onun gibi komik bir stilde takiyoruz kafamiza...*
  • beacher ile aynı hücredeyken ona kotu davranması , schilinger'ın onu kendi hücre arkadaşı olmasına ikna etmesine yol açmıştır ve olaylar gelişir..
  • oz adlı aşmış dizide bence en çok ilgi çeken karakterlerden biriydi.koca kel kafasına taktığı küçük beresi olayı yarmaktaydı..!iri kelimesi az gelirdi onun için.iri,kel,zenci.........
  • oz dizisinde adewale akinnuoye-agbaje'nin canlandırdığı karakter. 93a234 numaralı mahkum.
  • ozun en karizmatik karakteriydi. kendisini öldürmek amacıyla mutfakta sıkıştıran italyan mafya elemanlarını, çok afedersiniz, dömeltip sikmiştir ki, herifler utançtan insan içine çıkamamıştı... azman bi adamdı hakkaten.
  • --- spoiler ---

    öldüğü bölüm bence oz dizisinin en muhteşem bölümüydü. ama adebisi'nin ölmesiyle birlikte dizi gazı kaçmış kola kıvamına gelmişti ne yazık ki. ryan*, said ve simonsuz bir yere kadar taşıyabildi diziyi.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap