• cok seneler once melody maker'da scorn, laika ve god uzerine (hatta onlar uzerinden) kaleme aldigi ve post rock etrafinda donen makalemsi yazisiyla ufkumuzu daha o vakitlerde millerce* oteye tasirmis, efektif musiki yazari. rezpekt.
  • rave hummasina yol acan virusun kraftwerk oldugunu acik acik yazan muhim kritik. detroit techno ve chicago house'un avrupa'ya ithalinden sonra yasananlari tum ciplakligiyla* anlattigi enfes generation ecstasy kitabinin yazari. izinsiz partilere girip cikarak, korsan radyolarin miksaj masalarinda sabahlayarak, dj'lik muessesesinin kroniklerini tutarak yani dogru calisma metodlarini kullanarak gayet duzgun bir metin kaleme almistir. the sex revolts da ayni usta kalemden cikan bir baska duzgun matbudur.
  • yeni dalga turk psychedelic muzigine ilgisi oldugu belli olan, 2001 yilindaki favori albumleri listesine replikas'in koledoyuran'ini, 2002 yili listesine ise baba zula'nin uc oyundan onyedi muzik albumlerini almis zeki, cevik ve ahlakli muzik edebiyatcisi..
  • bir kusur yil kadar geride kalmis sitesi: http://members.aol.com/blissout/front.htm
    ve dahi yepisyeni notlari: http://blissout.blogspot.com/
  • elestirel ve kuramsal acidan on kaplan gucundedir. twee pop'un 80'lerde yukselen amerikanlasmaya ve meta fetisizmine bir tepki olarak dogdugunu, daha saf ve masum bir zamana donme arzusunu yansittigini soyler mesela. ne iyi eder. dergilerde, surda burda, sictim kactim seklinde yazilan akademik makalelerde tv dizilerine uygulanmaya calisilan lacan'ci gevelemelere bin kat tercih ederim reynolds'in gayet esasli saptamalarini. tabii; populer muzik hakkinda konusmak herkesin harci degil. olmasin da zaten.
  • son zamanlarda gitar soloları hakkında yazdığı aydınlatıcı ve detaylı, 9 parça halindeki yazısına bu adresten ulaşabiliyoruz. geniş çapta, etkileşimli olarak incelenmiş ve yazıya dökülmüş, her müzik bağımlısının okuması gereken bir yazı olmuş açıkçası. müzik tarihiyle detaylı olarak ilgilenenler için bulunmaz bir toplama, bakış açısı olmuş.
  • taraflı bakış açısıyla yazdığından, kendi kişisel zevki doğrultusunda okuyucuyu yönlendirdiğinin de farkında olunması gereken müzik üzerine yazan ilgili. tabi kendi zevkine göre yazması kadar normal bir şey yok ama birtakım gerçeklerden bahsetmemek daha doğrusu bilinçli olarak değinmemek doğru değil ve maalesef ki çoğunlukla yaptığı bu. kitabi bilgileri dikkate alınıp yorumlarının fazla sallanmaması gereken yazar kısaca. okuyun, tür vs neymiş öğrenin ama yorumlarını es geçin, kendinizinkini oluşturun etkisinde kalmadan. onun zevki doğrusu değil, sizinki doğru, unutmayın.
  • cahil.
hesabın var mı? giriş yap