• iktisadi kalkınma vakfı yönetim kurulu üyesi.
  • tüsiad'ın bugün gerçekleştirilen genel kurulunda seçilen yeni başkanıdır.
  • türk sanayicileri ve iş insanları derneğinin (bkz: tüsiad) yeni başkanı.
  • ilk ve orta öğrenimini istanbul’da tamamlayan simone kaslowski abd’de clark worcester üniversitesi’nden 1984 yılında mezun olduktan sonra, 1985 yılında aile şirketi olan organik kimya istanbul’da satış bölümünde göreve başladı.

    organik kimya üretim ürünlerinin ihracat pazarını geliştirme yönünde çalışmalar yapan kaslowski 1993 yılında organik kimya’nın satış bölümü yöneticisi oldu. yatırım projelerinde aktif olarak görev aldı. 1995 yılında organik kimya ceo’su olan ve yönetim kurulu üyeliği’ni üstlenen kaslowski firmanın büyümesine liderlik etti. halihazırda 80’den fazla ülkede faaliyet gösteren organik kimya, istanbul’da kemerburgaz ve tuzla’da, yurtdışında ise hollanda’nın roterdam ve isviçre’nin lugano kentlerindeki üretim tesislerinde yılda 250 bin ton kapasiteyle üretim yapıyor ve distribütörlük faaliyetleri yürütüyor.

    simone kaslowski kimya sektörünün gelişimi için önemli sivil toplum projeleri geliştirilmesine öncülük yaptı ve türkiye kimya sanayicileri derneği bünyesinde “kimya ihtisas bölgesi” chemport projesinin hayata geçirilmesine yönelik girişimlere katkıda bulundu.

    tüsiad bünyesindeki çalışmalarına ilk olarak kimya görev gücü başkanlığı görevini üstlenerek başladı. 2013 yılından bu yana tüsiad yönetim kurulu üyesi olan kaslowski, bu süre içinde önce ab işleri komisyonu başkanlığı, ardından da küresel ilişkiler ve ab yuvarlak masası başkanlığı görevlerini yürüttü. kaslowski, tüsiad yönetim kurulu'ndaki sorumlulukları kapsamında başta ab ve abd olmak üzere türkiye'nin küresel ilişkilerinin geliştirilmesi yolunda çalışmalar gerçekleştirdi.

    kaslowski 2017’den bu yana tüsiad yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

    evli ve üç çocuk babası olan kaslowski, ingilizce, italyanca ve fransızca biliyor.

    kaynak
  • ileride bazı siyasetçiler tarafından şamar oğlanına çevrilecek olan tüsiad'ın yeni genel başkanı.

    tabii umarım yanılırım.
  • kim lan bu dedirten tüsiad başkanıdır...
  • soyadından anlaşıldığı kadarı ile eşkinazi (orta avrupa yahudisi) olan ve italya doğumlu iş adamı ve yeni tüsiad başkanı.

    anti semitizmin ve bedevizmin yükseldiği bu dönemde tüsiad başkanı olması enteresan.

    bedevi medyası yakında ırkçı manşetlere başlar.

    edit: yahudi değil katolik diyorlar. lakin soyadı italyan soyadı gibi değil, daha çok polonyalı soyadı gibi. ama fark etmez, avarel'i eleştirirse avarel de 'biliyorsunuz katolik' der ve başlar ırkçılığa.
  • fenerbahçe'nin polonyalı yeni forveti.
  • tüsiad'ın ilk yabancı başkanı falan değildir. türkiye cumhuriyeti vatandaşı, bu ülkede eğitim almış, bu ülkeye yatırım yapmış bir vergi mükellefidir ve hakkını sonuna kadar kullanarak, demokratik bir şekilde tüsiad başkanlığı koltuğuna oturmuştur.

    bu ırkçı pezevenklerin ırkçılığa maruz kalmasını bile dileyemiyorum, o kadar kötü bir şey çünkü ırkçılık.
  • recep tayyip erdoğan'ın yeni siyasi malzemesi..
    adeta herkes adama çalışıyor.
hesabın var mı? giriş yap