• ottan boktan altın yapma sanatıdır.
  • yüzyıllardır sadece "birtakım insanların maddeleri altına çevirme çabası" olarak görülüp sadece bu haliyle bile değer bulamamış ilim. oysa simya, iç değeri, anlamı olarak aslında o kadar büyük bir öneme sahip ki...

    simya, maddenin bütün kir ve paslarından arınması ve en mükemmel haline yani altına dönmesini amaçlar. bir de felsefe taşı olayı var ki bu taş da maddeyi altına çevirebilecek bi taş. bu nedenle de simyanın en önemli unsuru haline geliyor.

    "peki neden simya sadece felsefe taşı ve maddeyi arıtarak altına çevirme işi ile ilgileniyor?" derseniz size buruk fakat bi o kadar da sert bakışlarımı atar ve derim ki "maddenin altına dönüşmesini bir nevi sembol olarak değerlendirebilirsiniz. maddenin arıtılması işlemini insana uyarlarasak eğer insan ruhu ve bedeni hastalıklarından, tüm kiri ve pasından arınır. bakın, felsefe taşı maddeyi altına çevirecek öze sahip ve bu öz, bu iksir insanı ölümsüzleştirir. tamamen arınmış bir ruhla ölümsüzleşmek demek, tanrı'ya ulaşmak demektir. bakın, işte bu anda simya çok önemli oluyor zira gelmiş geçmiş tüm din ve öğretilerin temelindeki amaca ulaşıyoruz; tanrı'ya ulaşmak! insan ruhunun içindeki tanrısal töze kavuşmak!"
    çok basit aslında. madde, insanı; altın, arınmış ruh ve bedeni; felsefe taşı da arınmaya giden süreci, arınma bilgisini temsil ediyor.

    sonuç olarak simya, sadece içinde barındırdığı anlamı itibariyle bile değer görmesi gerekiyorken, umursanmıyor. 21. yüzyılda hala muskalara, fallara, yükselen burcun etkilerine inanan insanlar simyayı görmezden geliyorlar ve onlarla oyalanıyorlar. bırakın elinizdeki bu oyuncakları diye bağırıp hepsine tekme atmak istiyorum.

    "visita interiora terræ rectificando invenies occultum lapidem." *
  • genel olarak ölümsüzlük iksiriyle ve değersiz metalleri altına dönüştürmekle uğraşan, modern kimya biliminin temelini atan bir felsefi disiplin. istisnalar olmakla birlikte, bu alanla uğraşmış insanların çoğu bilim adamı değildir. kullandığı yol deney-gözlem değil, deneme yanılma yöntemi olduğu için bilimle uzaktan yakından alakası yoktur. evrenin 4 ana elementten oluştuğuna inanırlar.
  • bilinenin aksine simyanın amacı herhangi bir maddeden altın üretmek değil, ormus elementler diye bilinen (monatomic veya m-state elements) altın, kobalt, nikel, gümüş, platin gibi elementleri kullanarak doğadaki süperiletkenliğin (bkz: bose einstein yoğunlaşması) nimetlerinden faydalanmaktır.

    (bkz: altın/#23408827)

    http://nexusilluminati.blogspot.com/…-elements.html
  • kökeninde ve felsefesinde esasında spiritüel mi yoksa materyalizm mi yattığı hala tartışılmış bilimdir.
  • ada.net.tr irc sunucusunda (ve sonrasında irctr'da) bir kanaldı.
  • (bkz: çin simyası)
  • the elder scrolls v skyrimde uğraşmaktan en çok zevk aldığım alan. otları karıştırıp bi şeyler keşfetmenin tadı apayrı. zamanında doğsaydım buna harcardım ömrümü heralde.
hesabın var mı? giriş yap