• beyoglu yesilcam sokakta bulunan 1. dünya savaşında alman askerleri tarafından gazino olarak kullanılan ardından ilk fransızlar tarafından sinema salonu olarak kullanılmaya başlanmış ilk donemlerde sex komedilerinin oynatıldığı daha sonraki yıllarda secici bir sinema olup istanbul film festivali gösterim salonlarından biri olmus sinema.dolby digital ses sistemine sahip ve oturma duzeni gayet konforludur..
  • yakinlarda 2. salonu da hizmete giren bir beyoglu klasigi.
  • terstir bu sinema. salona ön köşedeki bir kapıdan girilir ve yürüdükçe arkalara doğru tuhaf bir eğim alır, insan "bir terslik var" diye düşünür, ama bir şekilde film de izlenir. son tercihtir. mecbur kalmadıkça gidilmez.
  • koltukların beşik gibi kavisli dizildiği sinema
  • kenarlarındaki sütunlar yüzünden gitmeyi sevmediğim sinema. perdesi yukarıda olduğu için önünüzdeki insan kafaları sizi pek rahatsız etmez. ikinci salonu fitaş'ın eski cep sinemasına benzemiş.. ekranı birincisinden daha büyük ve film izlemesi daha zevkli.
  • (bkz: sinagog)
  • gunesin bir gunlugune yuzunu gostermesi** dolayisiyla klimanin sonuna kadar acilip, kazaklarimizin altina yumulup titreyerek** film izlemek durumunda kaldigimiz sinema salonu*
  • 1943 yilinda ar sinemasi olarak açilmiştir.
  • turkcell'in genç turkcell kampanyasına katılmış ancak muhtemelen çok pişman olmuş sinemadır. zira bugün gittiğimiz filmde filmin gösterim saati gelmiş de geçmiş olmasına rağmen hala bir alana bir bedava bilet kampanyasından faydalanmak isteyen müşterilerin gişede oluşturduğu kuyruklar bitmemişti. sanırsam telefon numaranızı veriyor ve şifrenizi kontrol ettiriyordunuz ve bu gayet uzun süren bir processti ve gişedeki hanım da pek becerikli değildi. biz sıradayken zaten bunların bu işi kotaramayacağını anlamıştık ancak sabırla bekledik. sonunda işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenemedik çünkü sinema çalışanları da isyan etmiş ve şimdiii sinepoptan bir bilete 2 kişi kampanyası başlatıyoruz demişlerdir. sonra bizler de tek bilet alarak 2kişi izlemişizdir filmi.
  • şu sıralar tüm salonlarında (2 tane salonu var) recep ivedik 2 'yi üstelik de her birinde sabahtan akşama kadar tüm seanslarda gösteren sinema.

    ince uzun bir salonu var buranın.
    sinemada en sevmediğim düzenleme olan aynı hizada koltukları var bir de. yani önünüze uzun boylu ve/veya koca kafalı biri oturduğu zaman ekranı görememe riski var. sinemada koltuklar merdivenli yükseltilerin üzerinde olmalı ki rahatçık rahatçık görebilelim canım.

    bir de her zaman mı böyledir bilemem ama ben gittiğimde gayet pisti salonu. yerlerde bir sürü patlamış mısırla, çer çöp falan. temizlenmemişti. o ana denk gelen bir talihsizlik olduğunu umuyorum.
hesabın var mı? giriş yap