• yönetmenliğini yong-hwa kim 'in yaptığı 2017 yılı yapımı güney kore filmi. film, öldükten sonra yedi ayrı duruşmadan ( ihanet, şiddet, saygısız evlat, cinayet, tembellik, aldatma, adaletsizlik ) geçmek zorunda olan insanlara eşlik eden meleklerin liderinin fantastik hikayesi. söz konusu duruşmalardan başarıyla geçen ölüler, budist inancına göre tekrar dünyaya döndürülmektedir. filmin göresel efektleri hayli başarısız ve süresi gereksizce uzun.
    http://www.imdb.com/title/tt7160070/
  • salya sümük ağladığım filmdir. değişik bir tarzı var. fantastik olması da ayrıca beni cezbeden noktasıydı.

    --- spoiler ---

    7 farklı cehennemden reenkernasyon olabilmek için geçmesi gereken bir adamın hikayesi. olaylar budizm ekseninde cereyan ediyor.
    --- spoiler ---
  • oldukça güzel konusu olan bir kore filmi. 7.5/10
  • birbirine benzeyen tonla filmin içerisinde ilginç konusu ile kendini izlettirmiştir. görsel efektler hoşuma gitti özellikle ancak güney kore filmlerinde alışık olduğumuz duygusallık beni biraz soğuttu hikayeden. baş kahramanımızın oyunculuğunu ise yeterli bulmadım, diğer karakterler çok daha güçlü bir oyunculuk sergilemişler. izlenebilir bir yapım.
  • hiçbir şekilde yakınlık ve bağ kuramadığım, bu sebepten ötürü yirmi (20) dakika katlanabildiğim, başarılamayan kurgu ve oyunculuk denemelerinden fiilen irrite olduğum, düşünceme göre banal, baygın ve sulu duygusallık kaplı, kore menşeili film.

    efektler de bir zahmet güzel olsun, kore orası, uganda değil.

    son olarak; beni yanlış yönlendiren rottentomatoes'un toxic izleyici kitlesine de kırgın olduğumu belirtmek isterim. üzdünüz.
  • açıkçası cehennem tasvirlerini merak ettiğim için izlemiştim ama boş bir film çıktı malesef.gerekesiz uzakdoğu sululuğu,ergen tanırılar,klişe senaryo iyice izlenmez kılıyor. vakit kaybı..
  • baslik hatalidir, dogrusu sin-gwa ham-kke olmalidir.

    ki o da hatalidir, cunku korece filmin degil serinin adidir.
    filmin adi sin-gwa ham-kke: jwi-wa beol dir.

    ilk film
    (bkz: along with the gods the two worlds)
    ikinci film
    (bkz: along with the gods the last 49 days)
  • nefis bir kore yapımı olan film.. imdb

    bu filmi mutlaka izleyin çünkü yakında hollywood gider bunun remake haklarını satın alır ve berbat bir şekilde yeniden çeker.. sonra da tüm dünyaya pazarlar.. sonra herkes hollywood ne güzel filmler çekiyor diye mutlu olur..

    neyse siz bu tuzağa düşmeyin ve henüz vakit varken bu filmi orjinal olarak izleyin..

    konusu merak edenler aşağıda yazdıklarımı okuyabilir..
    en ufak bir spoiler istemeyenler okumasın tabi..

    ..

    --- spoiler ---

    zamanı dolmadan ölenleri diğer tarafta 3 gardiyan karşılıyor.. bu ölen kişi 7 farklı mahkemeye çıkıyor ve hepsinden başarılı çıkarsa o zaman yeniden dünyaya dönme hakkı tanınıyor.. bu arada gardiyanlarımız ölen kişi için nefis bir mücadele veriyor tabi..

    --- spoiler ---
  • çok büyük potansiyelli senaryonun o kadar da iyi olman çekimi. genel olarak konu, duruşmalar ve duruşmalar arası yolculuk fikri benim çok hoşuma gitti. karakterler ve kavramlar çok güzeldi. ama o beklentiyi karşılayamadı. bendeki his game of thrones'un dizisini izlemiş olmak gibiydi, müthiş olabilirdi ama tam da olmadı. yolculuk kısımları daha detaylandırılabilirdi, bazı duruşmalarda savunmanın argümanları sönük kaldı. bilmiyorum türkçe altyazılı izlediğim için belki bazı kısımlar lost in translation olmuştur belki de. çoğu yerde duygulandım, araya önce birkaç damla yaş da karışmış olabilir. ama karakterlerin sulugözlülüğü biraz meh dedirtti. bunu söylediğim için üzgünüm ama holywood tekrar yapımı bile daha güzel olabilir diye düşünüyorum.
    buna rağmen tavsiye edeceğim bir film diyebilirim. çok geçmeden ikinci filmi de izleyeceğim
hesabın var mı? giriş yap