• trt'nin yeni programı.
    resmi internet sitesindeki kısa açıklama, baya iddialı oldukları izlenimini veriyor.

    --- alıntı ---

    alanlarında en yetkin ve iddialı eğitmenler ile üniversite sınavına hazırlanmak ister misiniz?
    öyleyse sizi sınıf 2010'a bekliyoruz.
    “sınıf - 2010” nedir, nerededir?
    “sınıf - 2010” türkiye'nin ilk ve en güvenilir televizyonu olan trt 1'de hafta içi her gün 45'er dakikalık bölümler halinde yayınlanacak olan bir televizyon programıdır. öğrenciler yapılan elemeler sonucu sizlerin arasından seçilecektir.

    “sınıf 2010” da eğitim nasıl?
    öğrenciler haftada 5 gün “sınıf 2010”un merkezine geleceklerdir. konusunda uzman ve yıllarını üniversite sınavına, öğrenci yetiştirmeye adamış deneyimli öğretmenlerden eğitim alacaklardır. haftanın beş günü; 4'er saat alan derslerinden oluşan bir eğitimin yanı sıra çeşitli kişisel gelişim dersleri alacaklardır. (stres yönetimi, zaman kontrolü, vs.)

    “sınıf 2010”da eğitim ücretsiz!
    “sınıf 2010” programına seçilen tüm öğrenciler , hiçbir ücret ödemeden bu eğitimden faydalanacaklardır.

    kimler başvurabilir?
    “sınıf - 2010” programına üniversite sınavını kazanamamış herkes başvurabilir, başvuranlar için bir sınırlama yoktur. şehir dışından seçilen kişilerin konaklama ve günlük masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.

    --- alıntı ---
  • (bkz: class of 1999)
  • bugüne kadar yapılanlar içerisinde sanırım en garip formatlı reality.
  • an itibariyle trt 1'de yayınlanmaktadır..
  • rehberlik hocasının gazıyla düzenlenen satranç turnuvasına katılan öğrencilerin adlarının yazıldığı tahtada başlık şudur; santranç... eğitmenlerin işi biraz zor görünüyor.
  • yemekteyiz gibi, ama güzel, doğal.

    - tarih öğretmeniii... iyiydi ya.
  • bu programın hitap ettiği kesim önemli öncelikle
    öğrenciler içinse olmamış, bu adamların hepsi zaten biliyor kurtulmak için üniversiteye girme zorunlulukları olduğunu, her testi aslında kendileri için çözdüklerini..vs
    yok eger program öğretmen ve ebeveynler içinse hakikaten faydalı olacağını düşünüyorum.
    ordaki çocuklar herkesin sınıfında, çevresinde olabileceklerden, ders kaynatmaya çalışan, ders dinlemeye çalışan, uyuyan... vs bunların hepsiyle nasıl başa çıkılabileceğini de program öğretmenleri bizlere gösterecek
    öğrencilerin boş vakitlerinde ders dışında yapabileceği aktiviteleri göstermek, kişisel gelişimlerine biraz olsun katkıda bulunacak eğitimler vermek, hepsi oldukça faydalı görünüyor ki aslında en önemli faktörün rehberlik hizmeti olduğunu bize gösteriyor. umarım bütün eğitimciler ve ebeveynler bu programdan kendilerine bir şeyler çıkartabilir.
    takipteyim, programdan umutluyum

    aylar sonra gelen edit olmaması dileğiyle
  • trt'de denk geldim, enteresan bir öss / tv projesi olmuş.

    az önce elemanın birine seviye belirleme testi uyguladılar. sonra da sonuca göre elemanın kümeler konusundan başlanmasına karar verildi. eleman da bu duruma "yaaa, yok 16 kişinin 4'ü oraya gidiyormuş, yok 5'i bilmem ne yapıyormuş. böyle konulara gelemem ben. adam akıllı ders işleyeyim." şeklinde tepkisini gösterdi.

    ayrıca şunu belirtmeden geçemeyeceğim, bunu diyen adam, günlük hayatında amına koyayım'ı noktalama işareti olarak kullanıyor, bu çok açık.
  • uzayda yaşadığımdan olsa gerek daha yeni farkına vardığım program. o da şöyle oldu; televizyonun karşısında bilgisayara bakınırken, birden tanıdık bir ses, tanıdık cümlelerle, tanıdık bir stille coğrafya anlatıyor. bir bakındım, coğrafya öğretmeni uğur dershaneleri bakırköy şubesinden bersu şirin. dershanenin ilk haftasına binbir hevesle başlayan öğrenciler gibi sevindim. ayy, o tatlı ses tonunu, sevimliliğini, onun klasik cümlelerini nasıl özlemişim. anlattığı tüm konular teker teker canlandı beynimde. eski günleri yad ettim.

    mesleğimle hiçbir ilgisi bulunmasa da, eğer kendisi varsa ben bu programı her zaman izlerim, not bile tutarım, tekrar sınava bile girerim. yok abarttım sanırım, sınava girmem. ama izlerim.*
  • trt 1 de böyle bi dizi var. aman yarabbim. iki cümle kuramayan adamlar öğretmen olup ekranda ders anlatıyorlar. oscarlık bir yapım ahahaha.
hesabın var mı? giriş yap