• kulak adıyla da bilinir,çorba kaşığından büyükçe parçalar halinde üçgen olarak kapanır,kaşıkla yense daha kolay sanki,çatalla parçalanıyor
  • sinop'ta denize bakan sokaklardan birinin girişinde, kadınların işlettiği lokantada tadılabilen, cevizlisi ve yoğurtlusu ayrı ayrı lezzetli olan yöresel yemek.
  • mantı değil çiçek.
  • orjinali satır etiyle yapılan mantıdır, etler satırla ezilip ince ince kıyılarak yapılır. günümüzde yerine kıyma kullanılmaktadır. boyut olarak kayseri mantısından daha büyüktür ve bükme şekli farklıdır. kare biçiminde kesilen hamurun ortasına kafi miktarda kıyma konur (ağzınıza attğınızda hem hamurun hem de etin tadı gelmesi gerekir) önce üçgen biçiminde katlanır sonra üçgenin uçları üst üse gelcek şekilde birşeştirilir. görünümünü şapkaya benzetmişimdir hep. bu mantının en güzel yanı haşlanıp süzüldükten sonra üzerine ceviz ve tereyağ dökülerek servis edilmesidir. bunu yiyen bir daha yoğurtlu mantı yemez, ben yemiyorum. kayseri mantısından bence daha güzel olmasına rağmen hak ettiği üne kavuşamamıştır.
  • beşiktaştaki yerinde mümkün mertebe bir porsiyon ile doyduğumu kendime dikte ettirdiğim, bıraksalar hergün üç posiyon yiyerek 3 haftada 300kg rahat ulaşabileceğim, eşsiz yöresel mantı yapan restauranttır.

    adres: sinanpaşa köprü sokak tellioğlu iş hani 8 / 1
    telefon: (0212) 261 03 74
  • beşiktaş içinde yer alan "sinop mantı" da karışık mantı yeme şansınız bulunuyor. tabağın yarısı yoğurtlu yarısı cevizli sunuluyor. ayrıca nokulu ve çin böreği de çok lezzetli. tavsiyem buraya iki kişi gidecek olursanız önünüze yarım porsiyon karışık mantı, ortaya kıymalı nokul ve çin böreği söyleyiniz.
  • beşiktaşta bulunan ve mantı satan dükkandır. cevizli mantısı gayet güzeldir. arada bir gidilip yenilmelidir.
  • beşiktaş sinanpaşa tarafında bulunan bir mantıcı. bir porsiyon fiyatı 13 lira. tadı lezzetli fakat genel olarak ortam ve mantı bu fiyata değmez.
  • kulak şeklinde kapatılan, yoğurtlu ve cevizli olmak üzere 2 şeçit sunumu olan mantı. sinoplu bir arkadaşım yaptıktan sonra müptelası olduğum mükemmel ötesi yiyecek. cevizlisini yedikten sonra yoğurtlu mantı yavan gelmeye başlar artık size. tadı damağınızda kalsın diye cevizli-yoğurtlu-cevizli sırasıyla yenmesi tavsiye olunur.
  • gecenin bir yarısı sınavlara çalışırken aklıma gelen memleketimin leziz yemeği. annem olacaktı, açacaktı iki mazı. bir tabak yoğurtlu, bir tabak cevizli... üstüne de bolca tereyağı gezdirdikten sonra amanneeey.

    sözlük sana tek bir şey diyorum, sinop mantısı yemeden ölme. aman diyim.
hesabın var mı? giriş yap