• belli ki evlenirken insanlıktan çıkıp, kredilerle borçlarla onlarca eşya alan çiftlerden değilmiş bu insanlar. evlilik için ev, eşya, düğün vs hiç bir şey gerekmiyor esasen. gidersin nikah dairesine 2 şahitle imza atarsın evlenirsin. o zamana kadar nerede ve nasıl yaşıyorsan da öyle yaşarsın. tek farkı artık bir kişi fazlasındır.

    adam evlenmiş, eşya alamamış ve başkalarından yardım istemiş. gayet onurlu bir hareket bence. onursuz olan ise bu şekilde afişe edilmesi. belki eşinin haberi yoktu, belki eve götürdüğünde bir yerlerden aldım diyecekti kız üzülmesin diye. gerçi sizde nerede bunu düşünecek insanlık.
  • eğer gerçekse mükemmel bir cesaret. borç batağına saplanmadan evlenmeye müsaade etmeyen topluma karşı güzel bir duruştur bu.
  • bu da yeni soygun metodu bence, alıp satıyordur.
  • bankaların gücüne giden çift.
  • bu başlığın açılırken bu şekilde açılmak yerine yardım kampanyası şekilde açılması hem bize hem o yeni evli çifte daha faydalı olurdu. umarım en kısa sürede evi için gerekli eşyaları bulurlar. bu arada unutmayın ki hepimiz insanız, gayet güzel bir dille sıkıntısını anlatıp toplumdan bir takım beklenti halinde ki insanların umutlarını boşa çıkartmayın. yeteri kadar kötülük her yere işlemiş durumda zaten.
  • olm niye afişe oldu diyorsunuz lan.adam kendisi gitmiş sağa sola asmış işte ilan. görülsün diye asmış ,sığır mısınız? böylece sinop dışından da yardim alabilir işte. büyük konuşmayayım ama bence uygun davranış değil

    edit: bazı arkadaşlar benim aşağıladığımı veya küçük gördüğümü düşünmüş. estağfirullah kesinlikle öyle düşünmedim, haddim de değil. ancak benim söylemek istediğim bu ilanı astı ise eşinin de görebileceğini düşünmüştür .muhtemelen beraber bile düşünmüş olabilirler bu fikri. haaa eşinin haberi de olmayabilir. ama sen böyle bir yardım talebinde bulunmak için ilan asıyorsan ,kulaktan kulağa mutlaka haberi gider yardım etmek isteyen insanlar olur tabi. kesinlikle peygamber efendimiz (s.a.v) in de dediği gibi evlilere yardım etmek lazım ancak bu etrafta zaten konu komşu tarafından halledilecek birşey kendileri söylemeden olur bu tarz yardımlar. haa tabi hayat nereye götürür insanı bilemeyiz, belki bizim başımıza da gelebilir. ancak sivri dilli olmam kötülük düşündüğümü düşündürtmesin sizlere.. ben kendi düsturumdan yola çıkarak yorum yaptım. benim de zamanında evlenmek istediğim bir kız oldu. haaa durumumuz da iyiydi ancak işim gücüm yoktu ve ben hadi gel evlenelim demedim. elbette allah kerimdir ama önce önlemini alacaksın. ben işim olmadığı için böyle birşeye atılmadım.e sonuç malum asgari ücretli bir iş ve çocuk da olursa al sana kıt kanaat geçinme. birsürü dert sıkıntı. işte mesele bu. durumları nedir bu çiftin bilmiyorum, yine diyorum allah yardımcıları olsun ama bilmiyorum biz mi aptalız acaba diye düşünüyorum. haa evliliği bir kere düşündüm ozaman da daha küçüktük iş yoktu,afedersin simdi para var evlilik düşüncesi yok :-/
  • farkında mısınız çok iyiniyetle yazılmış bi rica.herkes elli yüz milyar kredi çekip on yıl it gibi çalışıp ödemek zorunda degil.paylasımcı olmak lazım ve elden geldıgı sürece yardım yapilmalı.
hesabın var mı? giriş yap