• bu torpilleri yapan personel müdürleri gerçekten nasıl bir vicdanla yaşayabiliyor merak ediyorum.
    olayı sakince anlatıyorum;

    şirket ismi x .
    buraya girmek istiyorum çünkü çok iyi bir şirket ve halihazırda tersanelerinde staj yaptım. aileden sayılırım yani. gemi işleten şirketlerine bir türlü giremiyorum. sebebi oldukça fazla torpil yapılması.

    personel müdürüyle oldukça samimi oldum. onun birkaç üstü kişilerle de oturup konuşabiliyorum. çünkü donanımım sıradan bir üniversitelinin birkaç tık üstü. bu sektörde kullanılan en yaygın olan solidworks programında ileri seviye sertifikam, makine öğrenmesi üzerinde somut çalışmalarım var, tasarladığım makineler var. düşünün yani. bu bölümü okuyanların çoğu bırakın solidworks gibi çizim uygulamasını bilmeyi, excel'i bile daha doğru düzgün kullanamıyor. kaldı ki burada staj yaparken mühendislerin çizimlerini bile ben yapıyordum. kendimi öven birisi değilim ama bu konuda kendi hakkımı yedirmem!

    tam 16 kere sabah 9'da şirkete gittim. personel müdürünü hiç olmadık yere dergiye çıkarttım. röportaj yaptım adamla, gittim bir denizcilik dergisine koydurttum adamı. prestij kazandı sayemde. o dergilerden de 40 adet koydum masasına gelene gidene dağıtsın diye. nitekim dağıttı da.

    sonra işte gemi stajını istiyorum burada dedim adama. adam da şirkete makine stajyeri almadığını ama 4. mühendis olarak kesin alacağını söyledi. tamam dedim, buraya stajyer olarak girmem lazım diye diretiyorum hala.

    neyse daha da zorladım. adama sürekli yaptığım işlerden bahsettim. makine öğrenmesi üzerine yaptığım çalışmaları ve verimliliği arttırmayla ilgili projelerimi gösterdim. daha n'apıyım?

    adam en sonunda eğer bir makine stajyeri alacaksak seni alırım dedi. tamam dedim ve beklemeye koyuldum. sonuç? evet tahmin ettiğiniz gibi haber gelmedi!

    aldığım habere göre izmir'den bir arkadaşı makine stajyeri almışlar . onu da torpille. yok babasının bilmem nesiymiş şirketin sahipleri falan inanın bilmiyorum. boğazıma kadar geldi artık bu torpil muhabbeti. istesem gidip başka şirkete girebilirim ama bu şirkette çok güzel projeler yapacağıma emindim.

    sorunu kendimde çok aradım. acaba nerede hata yapıyordum? gayet nasıl konuşmasını, oturup kalkmasını ve gerekli diğer her şeyi biliyorum. işte bende şu an olmayan şey; torpil.

    bu donanımı elde etmeye çalışana kadar gidip torpil yaratsam daha iyiymiş.
  • mutfak sanatları akademisi hakkında torpile dair bu sözlükte acayip şeyler okudum
hesabın var mı? giriş yap