• sirnak 23 ncu jandarma sinir tumen komutanligi içerisinde yer alan 2 no'lu nizamiyenin biraz yukarısında yani tümenin alt girişinin sol üstünde yer alan ve 3 koğuştan oluşan yaklaşık 250 yatak kapasiteli bir ktm'dir ki bu koğuşların bir tanesi ktm bölüğünündür ve genelde başka kimseyi sokmazlar bu yüzden efektif kapasite yaklaşık 200'dür. yaptığım "yurdumun ktm'leri konulu tematik gezisinde en uzun süre vakit geçirdiğim yerdir (diğerleri diyarbakır ktm, mardin ktm, cizre ktm). bu arada çok boktan ve dahi kalabalık bir yerdir. ben orada yaklaşık 1 ay geçirdim ve nüfusunun 300'ün altına düştüğünü görmedim. bu 300 kişiye sadece 5 tuvalet vardır, suları akmaz ve duş falan bulunmaz. tabii burada kısa süreli barınacağınız düşünülürse fazlaca bir sorun olmamakla beraber benim gibi size koğuş bulamayıp 1 ay yatırırlarsa insanı delirme noktasına getirmektedir. ha bi de kışın feci soğuk olur burası. gazinosu ise ayrı boktandır çay bile bulunmaz, zaten çay olsa, sıcak su olmaz, su olsa şeker olmaz, şeker olsa bardak olmaz. personeli komutanından erine komple sürgün ve manyaktır hergün bir kavga mutlaka yaşanır (genelde personel ve misafirler arasında). şırnak içerisindeki bir birliğe düşerseniz kaçarınız yok buraya uğrayacaksınız demektir allah kolaylık versin diyorum şimdiden.
  • suçsuz girilen hapishanedir.... ortada volta atan bi sürü asker....yapılan anonslarla kendinizi otogarda hissettiğiniz yer.... şırnak'ta askerlik yapmanın en kötü yönü....
  • 8-10 sene önceki halini bildiğim, ilginç ötesi bir asker toplanma yeridir. tümü kontplaktan yapılmış barakalar rüzgarla dans ederdi. yalıtım sorunu olmayan koğuşlarda, kışın kalktıktan sonra battaniyenizin üzerinde birikmiş karları silkeleyip normal yaşamınıza kaldığınız yerden devam edebilirdiniz. askerlerin çoğu komando olduğu için buna pek aldırış etmezlerdi, ama diğer kıtaların askerlerinin vay haline demek doğru olur..
  • şırnak'ın bağlıca köyünde altı ay boyunca çekmediğim eziyeti bana üç günde yaşatmış toplama kampıdır.
    yazın düşerseniz dışarıda elbiselerinizin üzerinde yatma şansınız vardır ancak kışın düşerseniz en az 200 kişinin ayak, ağız ve osuruk kokusunu ciğerlerinize doldurmak zorunda kalırsınız. en az 30 kişinin görev aldığı horlama senfonisi de cabası.

    askerliği o tarafa düşen arkadaşlara inzibatlara yakalanmadan direk birliklerine teslim olmalarını öneririm.
  • (bkz: #40565879)
hesabın var mı? giriş yap