• söz konusu sırt başkasının olduğunda oldukça meşakkat ister. iyi bir kaşıma işlemi için sırt kaşıyan kişinin yön duygusu ve komut algılama merkezi gelişmiş olmalıdır. "sağa" dendiğinde ilgili noktayı derhal tespit ederek "az daha sağa" dedirtmeden kaşıntıyı gideren partner, eşi bulunmaz bir insandır, yükselen burcuna bakılmadan evlenilmesinde sakınca yoktur.
    yapılan araştırmalarda sırt kaşıma ve kaşıtmanın, esas itibariyle maymunların bit ayıklatma işleminin bir uzantısı, ilkel bir sosyalleşme hareketi olduğu saptanmıştır (bkz: yapılan bir araştırmaya göre). karşılıklı güven ihtiyacını karşılamaya yarar. ortaçağda "sevişmeye giriş" işine de yaradığı iddia edildiyse de bu düşünce masajın icadıyla birlikte ortaçağ karanlığına gömülmüştür.
  • tirnak kesmek isinden hemen sonra yapilmamasi lazim gelir, mumkunse tirnaklar cok uzun da olmamalidir, 3 gunluk tirnak (bkz: kirli tirnak) idealdir. kazak gibi kalin bir yapi uzerinden kasimak da kasiyan parmaklara zarar verebilir, bu durumda havlu koyacak* gibi alttan eli sokup fanilaya ya da epidermise ulasmak lazimdir.
  • sırtın tam ortasi kasinirsa iskence haline gelen bir eylem ... "argghh anani sigiyim" diyerek oraya buraya sürtünürsünüz ... weya "abi bokunu yiyim surayi bi kasisana abi hadi nolur argghh" diye ortada dolasirsinizki karizma (bkz: varsa) yok olur ...
  • (bkz: sirt kasitmak)
  • insan, annesinin kucağına oturuverir. anne: "bak ama en fazla beş dk" der. o kaşıdıkça kişi erir, "tamam hadi kalk" anlamında iki elinin avuç içiyle sırtınıza vurur iki kere. "ya anne biraz daha" demek annenin yapacağı işin aciliyetine göre kabul görebilir.` : ocakta yemek`
    bir de bunun babaya yapılan versiyonu vardır ki, babanın zaten tırnakları kısa olduğundan çok zor durumlarda* başvurulması tavsiye edilir. "ya baba ya dışardan değil içerden kaşı" dedirtir insana. ve genellikle de kısa sürer.
    (bkz: ailesini özlemek)
  • "aman da kızım sütyen takmaya başlamış!" tepkisiyle babamın yapmaktan kurtulduğu gece görevi.
  • yapılması inanılmaz sıkıntı verici, lakin sonuçları da bir o kadar keyifli olan eylemdir.
hesabın var mı? giriş yap