• bir süredir internette araba bakıyorum. hep sigorta şirketinden şişirilmiş hasar kaydı vardır yazıyor araçlarda. yahu tek bir delikanlı da arkadaşım ben bu arabayla kaza yaptım ve ağır hasar kaydı var yazmamış ya. bir tane delikanlı bulursam ulan kaza yaptım ve hasar kayıtlı diye arabasını alacağım.
  • galerici ağzı.
  • var olan durum. ben ilk arabamı hasarlı aldım. araca 35 bin hasar kaydı çıkarıp perte çıkarmışlar. hasarlı şekilde 8500 tl ye aldım. 4 teker+4 çelik jant park sensörü, geri görüş kamerası vs. gibi ekstralarda dahil 15bin tl harcadım. ve hep orijinal parça kullandım. yani şişirilmiş diye bir şey var sözlük. ama bu durumdan kim para kazanıyor kime yarıyor ben hala anlayamadım.
  • haklı ilan cümlesidir başına gelmeyen anlamaz.vw marka arabam doludan etkilendi.kasko ile yaptıralım dedik götürdük servise size yemin ediyorum 10 tane falan ezik vardı arabada bu mor ışıklarla falan bakmışlardı göçükçüde.ne hikmetse arabanın her yerini işaretleyip çizdiler sorduk burada göçük yok neden işaretlediniz diye,’gözle görülmez’ dediler.sende gözle bakıp işaretliyorsun yavşak sanki gözünde entegre mercekli çip falan var malın.sonuç olarak usta bir göçükçüde alınan fiyat 1000 lira,servisin hasar kaydına yansıttığı 4000 lira.iyi bayramlar
  • şişirilme olayı doğru ama bunu artık herkes söylediği için bir geçerliliği yok. hapse düşenlerin ben masumum demesi gibi bir şey :)

    arkadaşın babasında c200d araç vardı, bunlar seyir halindeyken ufak bir kaza geçirdiler ve aracın ön ızgarası kırıldı. motor kaputunda bir şey yok, tamponda ufak bir ezik ancak mühim bir şey değildi. mercedes serviste kaskonun çıkardığı hasar tam 35bin tl idi. bizimkiler sanayi'ye götürüp yaptırdı 3-5bin bir şey ödedi.
  • arabanın tamponunu taşa vurma sonrası servise gittim. servisin bana çıkardığı masraf 7 bin tl. kaskodan yaptırsam 7 bin tl hasar kaydı çıkacak. sanayide bin tl'ye yaptırdım. ulan altı üstü tampon, bir de kaportaya falan vursaydım herhalde perte çıkartacaklardı aracı.
  • yasadıgım bir kaza sonucu aracımı 6 yıl önce enriko aliberti izmir servisine bırakmıstım.

    kazada tamponum yerinden cıkmıstı.sadece bu kadar.aracımı teslim aldım ve hayatıma devam ettim.

    bir zaman sonra aracımı yakın arkadasıma sattım.ekspertiz vs gerek duymadı.

    bir zaman sonra beni aradı ve aracı satmak için anlaştıgını ama servis kaydında o zamanın parası 6 bin tl masraf gozuktugunu ve “tampon,sağ far,sağ camurluk,sag ayna,sağ kapı sacı,sağ sinyalin değişmiş gozuktugunu soyledi.”

    imkansızdı.elimde kaza fotograflarıda vardı.hemen ekspertize sok dedim.ekspertizde bir tek boya değişen yoktu.resmen benim kaskomu patlatmıstı.

    sonra sattı arabayı ama kendimi kotu hissetmiştim.

    nasıl becerdiler bilmiyorum ama bunu yaptılar.
hesabın var mı? giriş yap