• sisli'de bulunan ve diger bicok hemcinsi gibi acinilasi durumda olan devlet hastanesi..kaos teorisinin ispati icin oldukca uygun kosullara sahip..numaran var mi kardesim senin diye ustuneze atlayan hastalari gecebilirseniz aradiginiz yere optimal kosullarda yarim saatte ulasmaniz mumkun..icine girdiginizde kararan ve hastabakicinin sakin olun bunun huyu boyle diyerek tuslari yumruklayip calistirdigi asansorleri de ayri bir hava katiyor..
  • parmagi kopmak üzere olan bir hastaya micro cerrahi müdahale gerekmektedir. sinir dikisi icin iplik ve tel olmadigini soyleyen doktorlar elinize bir liste tutusturur. gecenin bir vakti doktorun tavsiye ettigi ecza deposu ararsiniz. ecza deposu bulunur fakat adamlar doktorla anlasmali oldugundan astronomik bir fiyat cekerler o kadar para yoktur. baska bir ecza deposundan %50 daha ucuza malzemeler alinir. hastaneye gelindiginde hastaya coktan mudahale yapilmistir. doktorun eline malzemeler tutusturulur (artik napicaksa tursunu mu kuracak satacak mi). para ödenene kadar hastayı rehin tutacaklarini söylerler. para ödenir ve beddua ede ede hastaneden kosarcasina uzaklasilir.
  • kafa iyiyken* yaptığım aptalca bi hareketten sonra burnum yamulunca gözüktüğüm 2 ayrı doktor "bişeyi yok ama istersen bi film çektir için rahatlar" diyince olaydan 2 gün sonra bi akşam vakti çıkıp "kemik kemiktir kardeşim. ha ayak ha burun" gibi bi mantıkla istinye'deki kemik hastanesine gidip bu tip vakalara kulak burun boğaz bölümünün baktığı ve orada böyle bi bölümün bulunmadığını öğrenince beni şişli etfal hastanesine sevk ettiler.
    haberlerde falan devamlı adını duyduğumdan aklımda iyi bi hastane olarak kaldığı için arkadaşımla beraber çıktık bu sefer gecenin bi vakti oraya gittik.

    hasta ziyaretleri için bile hastaneye gitmeyi sevmeyen ve bu yüzden tam bi hastane cahili biri olduğum için acilin önünde arabadan inince karşılaştığım manzara beni feci bi şekilde korkutmuştu. kolu bacağı kopan adamlar etrafa kusan insanlar, ağzı burnu dağılmış olduğu halde polis eşliğinde kollarında kelepçelerle yürüyen tipler, bi türlü bitmeyen siren sesleri..
    tam vazgeçip geri dönmeyi düşünürken "madem bu kadar yol geldik bi film çektireyim bari" diyip içeri girdim. girmez olaydım. röntgenin elime geçtiği saat 11 civarı içeri girdiğim muaynehanedeki manzara daha da içler acısıydı. hele kaydımı alan gerizekalı hasta bakıcının ettiği laflar beni daha da çileden çıkarıyodu:
    "doktor size bakmaz, 2 gündür aklınız nerdeydi?",
    "siz kavgaya karışmışsınızdır kesin, ben memur çağırıp zabıt tutturcam" ve buna benzer onlarca saçma sapan sözler.

    daha sonra ilkokulu bitirdiğinden bile şüphe ettiğim aynı hastabakıcı röntgen filmimi bir ordinaryus profesor havasında incelemeye başlayıp da "bu burun kırılımış aradanda 3 gün geçmiş. bu kaynamıştır şimdi, sen ameliyat olcaksın" dediğinde sadece içimi rahatlatmak için gittiğim hastanede ameliyat lafını duyunca bendeki kayış iyice koptu ve kaçıcak delik aramaya başladım. yarım saat sonra gelen doktor filme baktığında:

    "valla burun kırılmış, ama ameliyata gerek yok. bunun kaynama süresi 1 haftadır. sadece repozisyon yapılması gerekiyo" dediğinde kendimi daha iyi hissemedim malesef.

    ve ardından sanki konsültasyon yapar gibi sn. ordinaryus doktor* "doktor bey yanlışınız var 3 günde kaynar bu burun" sesleri arasında o koltukta oturmuş, korkudan bayılmakta olacak bi haldeyken, kararsız kararsız etrafıma bakıp gecenin bu vakti annemleri arasammıki diye düşünürken, doktorun söylediği "bak saat 12, ben bugün tam 4 tane burun düzelttim sen 5. olcaksın, kral bi burun yaparım sana" lafıyla kendime gelip "sikerim ben gidiyorum" gibi bi laf edip bana tedaviyi kabul etmediğimi ispat eden bi kağıt imzalattırdıklarından sonra koşarak uzaklaştığım mekan.

    uzaklaşırken kendi halimemi acısam ülkemin hastanlerinin halinemi karar veremedim. ismindeki hastahane sıfatı çok doğru zira buraya sağlam gelen adam bile hasta olarak çıkabilir.
  • ısrarla (bkz: sesli asansör)
  • etfal kelimesinin anlamı çocuktur. ve bu hastane türkiye`nin ilk çocuk hastanesidir.
  • 13 ocak'ta kadın doğum bölümümnde yangın çıkmış olan hastane http://www.ntvmsnbc.com/news/305144.asp?0m=-17q
  • benim gördüğüm an ve (nöbetçi) ekibi itibari ile acil servisi birçok devlet, ssk ve özellerden daha iyi olan hastane. coğrafi konumu itibari ile aciline inanılmaz bir talep olduğunu gördüm. acilin olduğu bölümde kulak-burun-boğazdan tutun da estetik cerrahisine kadar tüm bölümlerinden birer doktorun ve odanın bulunduğunu da tespit ettim.

    "müdahale" adlı bir odaları var. burası resmen bir ameliyathane gibi. her türlü müdahaleyi burada yapıyorlar. 5 dakikalık müdahaleden tutun da 3-4 saatlere varan tüm acil durumları burada hallediyorlar. tabii buraya almadan halledebildikleri işlemler için hemen girişte ayrı bir oda da var.

    barda, meyhanede, pavyonda çıkan kavgadan tutun da iskeleden düşen işçiye kadar her türlü vak'a buraya geliyor. bu yüzden hasta bakıcısından doktoruna kadar tüm çalışanlar inanılmaz yoğunlar. tüm bir haftasonumu burada geçirdiğim için acil servisi çok ince detaylarına kadar inceleme fırsatım oldu.

    görsel olarak değil ama konuşmalar ve işlemlerin hızları ve yapıları ele alındığında resmen bir amerikan dizisi gibiydi burası (acil). sorduğunuz sorulara aldığınız cevaplar bile çok profosyonelce. fakat fazla ısrarcı ve ağlak modunda olmamanızı tavsiye ederim.

    acil durumlarda, hayati olsun veya olmasın mantıklı bir mesafede iseniz mutlaka bu hastanenin acilini tercih edin derim ben. kan merkezi de gayet büyük ve profosyonel.

    haftaiçi ve mesai saatleri içinde hastanenin geneli inanılmaz kalabalık. birçok yerde kuyruk var ve diğer tüm devlet ve ssk hastaneleri gibi muamele görebilirsiniz. ama yine söylüyorum ki acil servisi beni gerçekten etkiledi. mutlaka daha iyi olan hastaneler de vardır acil için. buna bir itirazım yok. ben kendi gördüklerim ve deneyimimle tavsiye ediyorum.
  • kuruluş yılı 1899 olan hastanedir, içindeki kadın doğum ve çocuk bölümleri bahçesinde ayrı binalarda hizmet verir, acil kısmı ise istanbulun dört bir yanında meydana gelen kazaların ilk kaldırıldığı servis olarak ün yapmıştır
  • sisli civarinda yaniniza yol sormak icin gelen 10 kisiden 9 unun sordugu adres
  • içinde çalışan doktor ve hemşirelerin çocukları için bir yuva da bulunan hastane.çocukluğumun ikinci evi.
hesabın var mı? giriş yap