• kilo fazlası had safhada olan insan...
  • kadın - erkek ayrımı olmaksızın göze hoş gelmeyen ve kendi sağlığını riske atan insan...
  • (bkz: şişko)
  • (bkz: obezite)
  • büyük çoğunluğunun zayıflara garezleri olduğunu düşündüğüm, sayıları gün geçtikçe artan insanlar. ayrımcı değilim, şişmanlar ölsüncü değilim ama nedir bu benim ve benim gibilerin çektiği? sormak isterim.
    otobüste bir koltuğun tamamını kaplamayan insanlar neden ezilmeye mahkum olsun ki? şişmanlar yarım g.. oturuyorlar zaten demeyin; şahsen ben bugüne dek denk gelmedim. aksine bir tanesine ezildiğimi söyleyecek oldum, ''ben bir lokma yerde oturuyorum zaten'' dedi, teyzenin lokmadan ne anladığını idrak edemedim. zayıf olduğum için suçluymuşum gibi kolunu bacağını toplamaya çalışan da ben oldum hep. pazara gittim, şişman teyzeler omuz atıp yıktıkları yetmezmiş gibi bir de arabalarını geçirdiler üzerimden, dönüp arkalarına bakmadılar bile. hastanenin koskoca, geniş koridoruna sığamayan bir şişman insan gelip önce yanıma oturdu; ezildim, kalktım. sonra yine o koskoca koridor 500t imiş de başka hiç yer yokmuş gibi gelip dirsek dirseğe yanımda durdu aynı insan. hastaların isimlerini yazan ekrana bakıyoruz alt tarafı, görünmeyen bir şey de değil. bir adım uzaklaştım, bir adım yaklaştı. kol kola girmediğimiz kaldı. hiç sebep yokken tanımadığım insanla neden omuz omuza dikileyim?
    kolay şey değil şişman olmak, insanların gözünden saklanamaz bir ''kusur'' ile yaşamak. kendilerine acil şifa, ömürlerinin geri kalanında sağlık sıhhat dileklerimle birlikte lütfen tanıdığınız şişmanlara hatırlatın: sosyal mesafe şişman-zayıf herkes içindir.
  • neden? demek istediğim insan.
    bir kere şişmanlık kesinlikle yaşam kalitesini düşüren bir şey.
    çabuk yorulursun sağlık sorunlarını arttırabilir bir yerlere sığamazsın bir yerlerden geçemezsin vs.
    geçen gün ciddi şekilde fazla kilolu bir arkadaşımın ayağı kırıldı mesela. tek ayak ve bastonlarla o bedeni taşımakta ne kadar zorlanıyor gördüm. bir yandan üzüldüm bir yandan belki bu olay ona biraz hırs ve motivasyon verir kilo kaybetme konusunda dedim.
    kilo verme şansı hiç olmayan bünyeler var mı bilmiyorum bir hastalık nedeniyle falan varsa bunlar dışındaki şişman insanlar lütfen kararlı olun ve ertelemeyin.
  • sevmeyi bilen insandır. düşünsene yemek yemeyi seviyor bir şeyi sevebilen insan iyidir bence. daha samimi bile olabilirler çoğu zaman.
  • ne kadar erken kilo verirse, geriye kalan hayatında o kadar mutlu ve mutluluk benzeri unsurlarla yaşayacaktır.

    hayatın boyunca renault'ya mı binmek istersin, yoksa sırasıyla önce biraz renault, sonra bmw, sonra ferrari, sonra da bugatti ye mi binmek istersin. bu örnek birebir uymaktadır. ama unutmayın ki her arabanın bedeli farklıdır. amacım ayağımı yerden kessin diyorsanız, size elveda diyorum. fakat bugatti'yse doğruca bir spor salonuna. hadi bakalım görelim sizi!
  • eğer bir hastalığı felan yoksa kendine eziyet eden insandır. her şişman gördüğümde ulan bu şekilde insan arasına çıkacağıma 4 ay yemek yemez öyle çıkarım diyordum. tabi bekara karı boşamak kolay ama azimli olun be kardeşim valla 2 aya bakar bu iş.
  • tatlı insandır. salih abi
hesabın var mı? giriş yap