• anarşist bir tavırdır. var olan sistemin düzgün işlemediği anlarda daha çok kendisini gösterir.
  • ergenliğin kızıl çiçeklerinin bünyede açmaya başlaması ile beraber kafada uyanmaya başlayan isyan tomurcuklarından birisidir.
    sık sık birayla sulanmış muhabbetlere, karşı cinsle girilen sohbet şenliklerine ve ailevi tartışmalara meze olur.

    söz konusu fikrin tek var oluş yolu bu değildir elbette ancak öncelikle karakterin belli bir eşik değerine çıkması ve bilincin dayatılan gerçeklerin ötesini görebilecek hale gelmesi gerekir. sisteme karşı çıkmak demek sistemi görebilmek olmalıdır.

    (bkz: guy fawkes)
  • "sisteme karşı çıkmak"tan öte bir amaç gütmüyorsa, nazarımda osuruk kadar kıymeti yoktur.
    ki genelde sadece o kadardır.
    (bkz: biz her şeye karşıyız)
  • sisteme karşı çıkmak, sanılanın aksine sistemin ortaya koyduğu düzene ve kurallara uymamak değil uymaktır. çünkü sistem çoğunluğun kurallara uymasına muhtaç olduğu gibi azınlığın da kurallara uymamasına muhtaçtır. zaten kurallara uyan çoğunluğunda bütün kurallara uyması beklenmez, kuralların amacı belli bir düzen yaratarak çoğunluğun tahmin edilebilir ve dolayısıyla yönlendirilebilir olmasını sağlamaktır. bu düzeninin devam etmesi çoğunluğun kurallara uyması için sistemin gerekli olması ve sistemin dışında kalan şeylerin korkutucu olması gereklidir. sistemin dışında kalan şeyler aslında sistemin vazgeçilmez bir parçası olan kurallara uymayan azınlık olarak çoğunluğa tanıtılır. bu azınlık çoğunluk için bir tehdit oluşturur ve çoğunluk bu tehditten korunmak için sisteme gerek duyar. ama bu küçük azınlık kurallara uysa ne olur ortada tehdit unsuru kalmaz. bu durumda sistemin denetimi ve varlığı işlevsiz olduğundan güç ellerini sistemden çeker ve çoğunluğa tutunur. sistem kendini korumak için yalancı bir azınlık toplayıp bir tehdit oluşturmaya çalışsa da azınlık o kadar da az olmadığından yeterince kişi bulamaz, yeterince kişi bulsa da kişiler sisteme sadık olmadığından sistem kendini kurtaramaz. sonuçta güç çoğunluğun elinde olduğundan sistemin çoğunluğa hizmet etmesi gerekir ki bu sistemin sistem olmaktan çıkması demektir. sistem eskiden tehdit unsuru olarak gördüğü azınlığın azınlığının kafasına vurmuştur, ama bu sefer çoğunluğun kafasına vurması gerekir. boğulmakta olan sistemin son çırpınışları bir nevi intihar girişimine dönüşür. çoğunluk ayaklanır, sisteme karşı çıkar. sistem ölür.
  • sistemi yaratan güçler yatağa girdikten sonra, gün batımının hemen ardından, biraz felsefe, tarih ve edebiyat gerektiren üçgen sonrasında, yapılabilen direniştir.
  • çok ağır bedellere katlanmayı gerektirir. üstelik siz bu bedellere hak eden etmeyen diye ayrım yapmadan kalkışırsınız, yalnız kalırsınız çoğunlukla. kimse götünü kaldırıp rahatını bozmaz güvenliğini tehlikeye atarak size destek olmaz. tarih buna rağmen sistme karşı çıkan insanları altın harflerle yazmıştır. gün gelir ölüsünü bile yok etmek isterler kafalardan silmek unutturmak isterler bu insanları, çünkü korkaktır onlar fikirlerden fikirlerin gücünden korkarlar. bir bikir bir örnek sitemin karşısında bin silahlıdan daha güçlüdür çünkü.

    bu insanları tek tek yazmak isterdim ama buraya sisteme karşı çıkıp ağır bedeller birisini yazmak istedim sadece. diğerlerinin ismini vermemem saygısızlık olarak düşünülmesin.

    (bkz: maria santos gorrostieta)

    http://dunya.milliyet.com.tr/…2/1633235/default.htm
  • ben de sisteme çok karşı çıkardım bir zamanlar öğrenciyken eğitim sistemine, çalışmaya başlayınca kapitalizme, ülkeye, amerikaya falan sövmeler, para sistemine karşıydım ben zaten, sonuç: (bkz: #42571532)
  • bu sekliyle var oldugu surece insanin dogasina karsi olana gosterdigi tepki olarak var olmaya devam edecek dogal bir reaksiyon.
  • kolay değildir. her şeyden önce sistemin çarkları arasında ezilmeyi göze almayı gerektirir. sistem sizi virüs olarak algıladığı için yok etmek amacıyla elinden gelen her yolu deneyebilir.
hesabın var mı? giriş yap