sistemik
-
tüm sistemi etkileyen; örneğin, tıpta bütün vücuda tesir eden anlamına gelen bir sözcük.
fakat genellikle, -sanırım yanlış olarak- sistemden kaynaklanan yerine kullanılıyor.
ingilizcesi systemic, fransızcası systémique... -
birileri bu kelimenin gerçek anlamını acilen ömer dinçer'e söylemeli. (sanırım kendisi sistemsel demek istiyor ama, olmuyor, olmuyor, olmuyor)
adam durmuyor, sistemik aşağı sistemik yukarı.
http://www.focushaber.com/…na-bir-sans-verin-v-8353 -
2020 model son feci bisiklet albümü
1.istasyon
2.6patlar
3.manidar
4.80
5.uyku
6.torna
7.beteri var
8.ufolar
manidar, manidar olmuş.
edit: torna da retro bir soundla kaydedilmiş hoş olmuş, şimdilik favori. albümdeki 3/4'lük şarkılar içinde en güzeli.
edit2: uyku'nun hakkını yemişiz. gece olunca kendini belli etti. -
son feci bisikletin bugün yayınladığı albümü. birazdan dinleyip editleyeceğim.
edit: şimdilik uyku ve torna favorim. -
bayıldım. üçüncü yeniler'in synth'e dönüşü güzel işlemeye başladı.
yalnız bazı parçalar, 80, uyku gibi, enteresan kafalarla yazılmış sanki. sözler, riffler, melodi, hepsinden ufak psychedelic havalar sızıyor. * -
bir önceki albümleri kötü şeyler 'in çok çok altında kalmış son feci bisiklet albümü. ilk dinleyişte hoşuma giden, replay yaptıracak hiçbir şarkısı olmadı. tekrar dinler miyim bilmiyorum.
-
şuan dinlemekte olduğum yeni son feci bisiklet albümü. albümün tamamını dinledikten sonra edit gelecektir.
edit: parçalar arkada çalarken zaman nasıl geçti anlamadım , sakin ve yalnız geceler için ideal bir albüm diyorum. önceki albümlerine göre çok daha sakin bir albüm. -
bu zamana kadar benim için son feci bisiklet şarkılarını çekici kılan akılda kalıcı tatlı ritimleri ve üstü kapalı edebi içeriğiydi. fakat bu albümde düzenlemelerdeki detaylar ve yenilikler de gayet hoş olmuş.
-
6patlar baya güzel temposunun biraz rap tarzı olmasından dolayı olabilir
-