*

  • örnek olarak;

    sitede başkasının otopark alanına aracını koydun. 100 tl site yönetimi para cezası kesti. bence öde çok üstüne gitme.

    neden diye soracak olursan, site huzurunu bozmaktan da tutanak tutabilirler. ve tekrarlayan durumlarda seni sahibi olduğun evinden bile dımdızlak atarlar kardeş.

    site yönetimlerinin uyum için yaptığıdır. daha ağır kararlar da alabilirler.
  • yasallığını bilmiyorum ancak yasal değilse bile belli düzenlemelerle yasal hale getirilmelidir. site yönetiminin anayasaya ve yasalara aykırı olmamak koşulu ile oy birliğiyle bu tarz kurallar koyma ve düzeni bozanlara yaptırım uygulama yetkisi olmalı.
  • ceza değil, otopark kullanım bedelidir. haklıdır. yani şöyle düşünün; her dairenin bir araçlık hakkı var, sonrası ücrete tabi.
  • kanunsuz suç ve ceza olmaz, diğer bir deyişle suçta ve cezada kanunilik ilkesi (kanunilik ilkesi), devletin cezalandırma yetkisini sınırsız ve keyfi bir biçimde kullanmasını önleyerek bireye devlet müdahalesine karşı güvence sağlar. kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesi gereği, hiç kimse kanunun açıkça suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; hiç kimse bir fiil için kanunda gösterilen ceza dışında bir ceza ile veya kanunda gösterilen cezadan daha ağır bir ceza ile cezalandırılamaz .

    kanun yapma yetkisi yasama organına ait bir yetki olduğundan, suç ve ceza içeren kurallar ancak yasama organı tarafından meydana getirilebilir. kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesinin doğal bir sonucu olarak idarenin düzenleyici işlemlerle suç ve ceza içeren kural koyma yetkisi yoktur.
  • kanun koyucu site veya yönetimi değildir arkadaşlar. üstteki yazar oldukça güzel açıklamış. ceza içeren kural koyma yetkisi yoktur, komşularınızı rahatsız edecek eylemlerde bulunuyorsanız zaten işin içerisine kolluk kuvveti olan polis girmelidir. örneğin iki eşyam vardı 5 dakikada taşınacak, hiçbir şekilde ses çıkartma da olmayacak hani, olursa kefilim ve sadece iki eşya, kural var 18.30 dan sonra taşıtmayız demeler, kapıya güvenlik göndermeler. orta yolu bulduk taşıdık ama diyelim velev ki direttiler, güvenliğin alı koyma, zor kullanma yetkisi yok, yönetimin ceza içeren kural koyma yetkisi yok, hiçbir komşum da şikayetçi değilse her yolu denerdim hukuken. gibi.
hesabın var mı? giriş yap